SAVRŠEN RUČAK SA NEKOLIKO NAMIRNICA Zapečene ćufte sa pekarskim krompirom, ukusne i sočne
Recept nije zahtevan. I što je najvažnije, ne iziskuje ni mnogo novca
Sastojci:
1. 600 g mlevenog mesa
2. 2 crna luka
3. 3 šargarepe
4. 3 krompira
5. 300 ml paradajz soka
6. 50 g prezli
7. 2 jajeta
8. 100 ml vode
9. začinska parika, kumin, majčina dušica
Priprema:
Mleveno meso pomešajte sa jednim crnim lukom, koji ste prethodno isekli na veoma sitne komade. Zatim dodajte prezle, jaja, so, biber i ostale začine. Napravite ćufte i kratko ih propržite. Nakon toga ih izvadite i u istom tiganju propržite preostali crni luk i šargarepu koju ste krupnije isekli. Isecite krompir na velike kocke i dodajte ga povrću. Tiganj pokrijte poklopcem i ostavite da se krčka na tihoj vatri desetak minuta. Poređajte ćufte u pleh i prelijte ih sosom i krompirom, a zatim pecite u rerni, koju ste prethodno zagrejali, na 220 stepeni, oko 15-ak minuta.
Možda vas zanima:
ĆUFTE OD STAROG HLEBA SA SIROM U SOSU Opasno ukusan i neodoljiv ručak
Ako vam je ostalo starog hleba, iskoristite ga za pripremu loptica od junetine i svinjetine
KAFANSKE ĆUFTE PO RECEPTU STAROG MAJSTORA Samo ovako će biti sočne i mekane kao duša
Najbolje služite uz pire ili prilog po želji.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Slasno jelo koje krepi organizam u trenu, a držaće vas dugo sitim
Fenomenalno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja.
ĆUFTE U SOSU Fenomenalne i sočne, osvojiće vas od prvog zalogaja
Slasne i ukusne, najbolje služite uz krompir pire.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)