SAVRŠEN RUČAK SA NEKOLIKO NAMIRNICA Zapečene ćufte sa pekarskim krompirom, ukusne i sočne
Recept nije zahtevan. I što je najvažnije, ne iziskuje ni mnogo novca
Sastojci:
1. 600 g mlevenog mesa
2. 2 crna luka
3. 3 šargarepe
4. 3 krompira
5. 300 ml paradajz soka
6. 50 g prezli
7. 2 jajeta
8. 100 ml vode
9. začinska parika, kumin, majčina dušica
Priprema:
Mleveno meso pomešajte sa jednim crnim lukom, koji ste prethodno isekli na veoma sitne komade. Zatim dodajte prezle, jaja, so, biber i ostale začine. Napravite ćufte i kratko ih propržite. Nakon toga ih izvadite i u istom tiganju propržite preostali crni luk i šargarepu koju ste krupnije isekli. Isecite krompir na velike kocke i dodajte ga povrću. Tiganj pokrijte poklopcem i ostavite da se krčka na tihoj vatri desetak minuta. Poređajte ćufte u pleh i prelijte ih sosom i krompirom, a zatim pecite u rerni, koju ste prethodno zagrejali, na 220 stepeni, oko 15-ak minuta.
Možda vas zanima:
ĆUFTE OD STAROG HLEBA SA SIROM U SOSU Opasno ukusan i neodoljiv ručak
Ako vam je ostalo starog hleba, iskoristite ga za pripremu loptica od junetine i svinjetine
SOČNE I SLASNE ĆUFTE U SOSU Zagrejaće vam dušu i telo, a pravi su raj za nepca
Slasno jelo budi sva čula, najbolje odmah stavite duplu meru.
ĆUFTE ĆE VAM BITI MNOGO SOČNIJE I UKUSNIJE Tajna je u sastojku koji dodajete u mleveno meso
Greška nije u izboru mesa, već u greškama koje se prave tokom njihove pripreme
DECA IH OBOŽAVAJU Ćureće ćufte u sosu od paradajza, neverovatno sočne
Poslužite uz barenu testeninu ili krompir.
GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića
Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.
SALATA SA KIKIRIKIJEM I ŠUNKOM Sjajno ide sa raznim jelima, a pravi se brzo i lako
Gotova začas a slasna i sočna.
FARBANJE JAJA KAFOM Prirodan način koji provereno uspeva a ne oduzima vreme
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Gotovo za oko pola sata, a prava rapsodija za nepca
Zasladiće vam dušu i telo, a priprema nije komplikovana.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
Komentari (0)