SAVRŠEN RUČAK SA NEKOLIKO NAMIRNICA Zapečene ćufte sa pekarskim krompirom, ukusne i sočne
Recept nije zahtevan. I što je najvažnije, ne iziskuje ni mnogo novca
Sastojci:
1. 600 g mlevenog mesa
2. 2 crna luka
3. 3 šargarepe
4. 3 krompira
5. 300 ml paradajz soka
6. 50 g prezli
7. 2 jajeta
8. 100 ml vode
9. začinska parika, kumin, majčina dušica
Priprema:
Mleveno meso pomešajte sa jednim crnim lukom, koji ste prethodno isekli na veoma sitne komade. Zatim dodajte prezle, jaja, so, biber i ostale začine. Napravite ćufte i kratko ih propržite. Nakon toga ih izvadite i u istom tiganju propržite preostali crni luk i šargarepu koju ste krupnije isekli. Isecite krompir na velike kocke i dodajte ga povrću. Tiganj pokrijte poklopcem i ostavite da se krčka na tihoj vatri desetak minuta. Poređajte ćufte u pleh i prelijte ih sosom i krompirom, a zatim pecite u rerni, koju ste prethodno zagrejali, na 220 stepeni, oko 15-ak minuta.
Možda vas zanima:
ĆUFTE OD STAROG HLEBA SA SIROM U SOSU Opasno ukusan i neodoljiv ručak
Ako vam je ostalo starog hleba, iskoristite ga za pripremu loptica od junetine i svinjetine
ĆUFTE U SOSU Sočne i mekane kao duša, ovakve do sada niste jeli
Fenomenalno jelo nestaće sa stola odmah.
SOČNE I SLASNE ĆUFTE U SOSU Zagrejaće vam dušu i telo, a pravi su raj za nepca
Slasno jelo budi sva čula, najbolje odmah stavite duplu meru.
ĆUFTE ĆE VAM BITI MNOGO SOČNIJE I UKUSNIJE Tajna je u sastojku koji dodajete u mleveno meso
Greška nije u izboru mesa, već u greškama koje se prave tokom njihove pripreme
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)