SAVRŠEN RUČAK SA NEKOLIKO NAMIRNICA Zapečene ćufte sa pekarskim krompirom, ukusne i sočne

TRPEZA.RS

06:41

Sezonski recepti 0

Recept nije zahtevan. I što je najvažnije, ne iziskuje ni mnogo novca

SAVRŠEN RUČAK SA NEKOLIKO NAMIRNICA Zapečene ćufte sa pekarskim krompirom, ukusne i sočne
Printscreen/Youtube

Sastojci:

1. 600 g mlevenog mesa 

2. 2 crna luka 
3. 3 šargarepe 
4. 3 krompira 
5. 300 ml paradajz soka 
6. 50 g prezli
7. 2 jajeta 
8. 100 ml vode 
9. začinska parika, kumin, majčina dušica
 

Priprema: 

Mleveno meso pomešajte sa jednim crnim lukom, koji ste prethodno isekli na veoma sitne komade. Zatim dodajte prezle, jaja, so, biber i ostale začine. Napravite ćufte i kratko ih propržite. Nakon toga ih izvadite i u istom tiganju propržite preostali crni luk i šargarepu koju ste krupnije isekli. Isecite krompir na velike kocke i dodajte ga povrću. Tiganj pokrijte poklopcem i ostavite da se krčka na tihoj vatri desetak minuta. Poređajte ćufte u pleh i prelijte ih sosom i krompirom, a zatim pecite u rerni, koju ste prethodno zagrejali, na 220 stepeni, oko 15-ak minuta.

Možda vas zanima:

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading