TAJNA JE U PRIPREMI SOSA Originalne ćuftice iz Skandinavije uz jedan trik biće savršenog ukusa i izgleda
Priznajte da ih i vi volite.
![TAJNA JE U PRIPREMI SOSA Originalne ćuftice iz Skandinavije uz jedan trik biće savršenog ukusa i izgleda](/data/images/2023-01-27/45093_meat-balls-g03dbcf567-1280_f.jpg?timestamp=1674774000)
Ćufte s jajima i mlekom
Sastojci:
Za ćufte:
2 jajeta
2 dl mleka
1 šolja prezli
2 glavice crnog luka
1 kg mlevenog mesa
so, biber
mešavine začina
1 kašika putera
Za sos:
3 dl pileće supe
2 dl pavlake za kuvanje
1 kašičica gustina
2 kašičice pekmeza od šipka
Priprema:
Crni luk krupno izrendajte, a jaja umutite i dodajte mleko. Nastavite s mešanjem i ubacite prezle. U mleveno meso dodajte izrendan crni luk, začine i smesu od prezli. Sjedinite i formirajte ćufte. Poređajte ih na pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite 20 minuta na 220 stepeni da dobiju koricu. Na ringlu stavite šerpu s pilećom supom, pa kad se zagreje dodajte pavlaku i gustin. Kuvajte uz neprestano mešanje nekoliko minuta, pa dodajte pekmez od šipka. Servirajte uz topli sos.
SAVET Švedske kuvarice često stave protisnuti beli luk preko ćuftica za bolji ukus
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![čupavci](/data/images/2023-01-14/44061_195727-shutterstock-372789829-ls-1_f.jpg)
OTKRIVAMO TAJNU RECEPTA KOJI SVAKI PUT USPEVA Sočni i mekani čupavci uvek su dobar izbor za desert
Poslednjih nekoliko godina, postali su dosta popularni.
![PRAVLJENJE NJOKI NIJE NIKAKAV BAUK Napravite ovo jelo po receptu Danijele Pantić i Dragane Latovljev](/data/images/2023-01-26/45010_shutterstock-679853338_f.jpg)
PRAVLJENJE NJOKI NIJE NIKAKAV BAUK Napravite ovo jelo po receptu Danijele Pantić i Dragane Latovljev
Divni i ukusni zalogajčići od krompira.
![NEODOLJIVO UKUSNA I LAKA ZA PRIPREMU Za sicilijanskom pastom su svi odlepili!](/data/images/2022-04-19/25939_shutterstock-1458162920_f.jpg)
NEODOLJIVO UKUSNA I LAKA ZA PRIPREMU Za sicilijanskom pastom su svi odlepili!
Idealan je predlog za ručak.
![OBROK KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI UKUSOM Italijanske zdrave rolnice pravićete stalno!](/data/images/2023-01-26/44985_grilled-vegetable-rolls-g67e02d402-1280_f.jpg)
OBROK KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI UKUSOM Italijanske zdrave rolnice pravićete stalno!
Jela sa patlidžanom su uvek dobar izbor.
![menemen](/data/images/2025-02-15/114092_shutterstock-2190933935_f.jpg)
MENEMEN Turska kajgana gotova za 15 minuta koja pomera granice dobrog ukusa
Dodajte prilog po želji i uživajte.
![brusketi sa pršutom](/data/images/2025-02-14/113995_screenshot-2025-02-14-103552_f.png)
GURMANSKI BRUSKETI NA ITALIJANSKI NAČIN Hrskavi zalogajčići sa pršutom nestaće sa stola odmah
Savršeni i hrskavi, pravićete stalno.
![giros sa piletinom](/data/images/2025-02-13/113979_screenshot-2025-02-13-221402_f.png)
GIROS SA PILETINOM Grčki specijalitet koji budi uspomene sa letovanja, u savršenom spoju ukusa
Fenomenalan i slasan, pravićete stalno.
![paša lokum](/data/images/2023-11-03/66598_pasa-lokum_f.png)
PAŠA LOKUM Turski slatkiš mekan kao duša idealan za svaku svečanost
Očaravajući slatkiš pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
![baklava sa makom](/data/images/2024-07-17/94408_shutterstock-753217501_f.jpg)
BAKLAVA SA MAKOM Neodoljiva turska poslastica koja budi sva čula, za prave sladokusce
Neodoljiva i slatka, a mak joj daje posebnu draž.
Komentari (0)