TAJNA JE U PRIPREMI SOSA Originalne ćuftice iz Skandinavije uz jedan trik biće savršenog ukusa i izgleda

Izvor: Alo.rs

12:11

Kulinarski globus 0

Priznajte da ih i vi volite.

TAJNA JE U PRIPREMI SOSA Originalne ćuftice iz Skandinavije uz jedan trik biće savršenog ukusa i izgleda
pixabay

Ćufte s jajima i mlekom

Sastojci:

Za ćufte:

2 jajeta

2 dl mleka

1 šolja prezli

2 glavice crnog luka

1 kg mlevenog mesa

so, biber

mešavine začina

1 kašika putera

Za sos:

3 dl pileće supe

2 dl pavlake za kuvanje

1 kašičica gustina                           

2 kašičice pekmeza od šipka

Priprema:

Crni luk krupno izrendajte, a jaja umutite i dodajte mleko. Nastavite s mešanjem i ubacite prezle. U mleveno meso dodajte izrendan crni luk, začine i smesu od prezli. Sjedinite i formirajte ćufte. Poređajte ih na pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite 20 minuta na 220 stepeni da dobiju koricu. Na ringlu stavite šerpu s pilećom supom, pa kad se zagreje dodajte pavlaku i gustin. Kuvajte uz neprestano mešanje nekoliko minuta, pa dodajte pekmez od šipka. Servirajte uz topli sos.

SAVET Švedske kuvarice često stave protisnuti beli luk preko ćuftica za bolji ukus

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading