DODAJTE DVA SASTOJKA U PILAV I BIĆE JOŠ BOLJI Domaćice u Srbiji masovno dele ovaj recept, proverite koliko je kremast i ukusan

Jelena Vukelić

10:45

Sezonski recepti 0

Ova dva sastojka sigurno imate u kući, a od kasičnog pilava napraviće vrhunski gurmanluk

pilav
Shutterstock

SASTOJCI:

2 glavice luka
2 šargarepe
300g belog mesa
dva pileća bataka
1 šolja (2 dl) pirinča
tri čena belog luka
ulje
so
suvi začin
biber
kari
peršun

PRIPREMA:

 Pirinač dobro operite i stavite da se kratko kuva. Dodajte so, suvi začin i biber. Nakon pet do deset minuta sklonite sa ringle i procedite vodu. Luk sitno iseckajte i propržite u dubljem tiganju na malo ulja. Dodajte šargarepu i pileće meso seckano na kockice i pržite dok meso ne promeni boju.Naseckajte sitno beli luk, pa sve satojke prebacite u vatrostalnu posudu. Dodajte šolju vode i kašičicu karija, pa promešajte. Stavite u rernu na 200 stepeni 10-15min da se zapeče.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading