ČORBA OD PARADAJZA I BOSILJKA Napravite čorbicu koja je odlična za imunitet, a predivnog je ukusa
Čorba od paradajza ima aromu jueseni,a uz komadiće prepečenog hleba, učiniće ceo obrok.
Sastojci
za 4 osobe
- 1 kg paradajza (ili pelata)
- 1 kašika maslinovog ulja
- ½ srednjeg luka
- 4 čena belog luka
- 500 ml supe (kocka supe u 500ml)
- 1-2 kašičice paste od bosiljka
- 1 kašičica meda
- ½ kašičice začina dmljene paprike
- morska so
- crni mleveni biber
Priprema
Narežite paradajz na kockice i ostavite sa strane.
Zagrejte ulje u posudi srednje veličine pa dodajte sitno narezani luk i izmrvljeni beli luk. Popecite uz mešanje dok luk postane staklast.
Umešajte paradajz i nastavite mešati, nepoklopljene, dok se paradajz uglavnom ne raspadne, oko 10-ak minuta.
Prebacite paradajz u blender, dodajte suou i usitnite da dobijete glatku smesu (možete koristiti i štapni mikser direktno u loncu).
Umiješajte pastu od bosiljka, med, dimljenu papriku, crni biber i posolite po potrebi. Poklopite i kuvajte još 5 minuta. Poslužite toplo, s prepečenim hlebom.
Savet
Luk možete zameniti s 1 kašikom paste od luka, a beli luk s 1 kašikom paste od belog luka.
SUTLIJAŠ SA ČOKOLADOM Toliko je ukusan da nećete moći da prestanete da jedete
Neodoljiv i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
KAKO DA NAPRAVITE SAVRŠENU PILEĆU SUPU? Dodajte ovaj sastojak i bićete oduševljeni ukusom
Jednostavan i primenljiv trik za bolji ukus pileće supe, najbolje probajte i uverite se.
PITA SA MESOM Sočna rapsodija od mesa sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, prste da poližete.
SPASITE ZAGORELO JELO NA OVAJ NAČIN Trik provereno uspeva, a rešava problem u trenu
Nemojte da bacate zagorelo jelo, već probajte da ga spasite uz pomoć ovog efikasnog trika.
GUŽVANA GIBANICA Najvoljenija srpska pita po tradicionalnom receptu iz bakine kuhinje
Pogodna za doručak ili večeru, držaće dugo sitim a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)