ČORBA OD PARADAJZA I BOSILJKA Napravite čorbicu koja je odlična za imunitet, a predivnog je ukusa
Čorba od paradajza ima aromu jueseni,a uz komadiće prepečenog hleba, učiniće ceo obrok.
Sastojci
za 4 osobe
- 1 kg paradajza (ili pelata)
- 1 kašika maslinovog ulja
- ½ srednjeg luka
- 4 čena belog luka
- 500 ml supe (kocka supe u 500ml)
- 1-2 kašičice paste od bosiljka
- 1 kašičica meda
- ½ kašičice začina dmljene paprike
- morska so
- crni mleveni biber
Priprema
Narežite paradajz na kockice i ostavite sa strane.
Zagrejte ulje u posudi srednje veličine pa dodajte sitno narezani luk i izmrvljeni beli luk. Popecite uz mešanje dok luk postane staklast.
Umešajte paradajz i nastavite mešati, nepoklopljene, dok se paradajz uglavnom ne raspadne, oko 10-ak minuta.
Prebacite paradajz u blender, dodajte suou i usitnite da dobijete glatku smesu (možete koristiti i štapni mikser direktno u loncu).
Umiješajte pastu od bosiljka, med, dimljenu papriku, crni biber i posolite po potrebi. Poklopite i kuvajte još 5 minuta. Poslužite toplo, s prepečenim hlebom.
Savet
Luk možete zameniti s 1 kašikom paste od luka, a beli luk s 1 kašikom paste od belog luka.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
Komentari (0)