ČORBA OD PARADAJZA I BOSILJKA Napravite čorbicu koja je odlična za imunitet, a predivnog je ukusa
Čorba od paradajza ima aromu jueseni,a uz komadiće prepečenog hleba, učiniće ceo obrok.
Sastojci
za 4 osobe
- 1 kg paradajza (ili pelata)
- 1 kašika maslinovog ulja
- ½ srednjeg luka
- 4 čena belog luka
- 500 ml supe (kocka supe u 500ml)
- 1-2 kašičice paste od bosiljka
- 1 kašičica meda
- ½ kašičice začina dmljene paprike
- morska so
- crni mleveni biber
Priprema
Narežite paradajz na kockice i ostavite sa strane.
Zagrejte ulje u posudi srednje veličine pa dodajte sitno narezani luk i izmrvljeni beli luk. Popecite uz mešanje dok luk postane staklast.
Umešajte paradajz i nastavite mešati, nepoklopljene, dok se paradajz uglavnom ne raspadne, oko 10-ak minuta.
Prebacite paradajz u blender, dodajte suou i usitnite da dobijete glatku smesu (možete koristiti i štapni mikser direktno u loncu).
Umiješajte pastu od bosiljka, med, dimljenu papriku, crni biber i posolite po potrebi. Poklopite i kuvajte još 5 minuta. Poslužite toplo, s prepečenim hlebom.
Savet
Luk možete zameniti s 1 kašikom paste od luka, a beli luk s 1 kašikom paste od belog luka.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)