ČORBA OD PARADAJZA I BOSILJKA Napravite čorbicu koja je odlična za imunitet, a predivnog je ukusa

Anđela Jovanović

12:05

Sezonski recepti 0

Čorba od paradajza ima aromu jueseni,a uz komadiće prepečenog hleba, učiniće ceo obrok.

čorba
Shutterstock

Sastojci

za 4 osobe

  • 1 kg paradajza (ili pelata)
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • ½ srednjeg luka
  • 4 čena belog luka
  • 500 ml supe (kocka supe u 500ml)
  • 1-2 kašičice paste od bosiljka
  • 1 kašičica meda
  • ½ kašičice  začina dmljene paprike
  • morska so
  • crni mleveni biber

Priprema

Narežite paradajz na kockice i ostavite sa strane.

Zagrejte ulje u posudi srednje veličine pa dodajte sitno narezani luk i izmrvljeni beli luk. Popecite uz mešanje dok luk postane staklast.

Umešajte paradajz i nastavite mešati, nepoklopljene, dok se paradajz uglavnom ne raspadne, oko 10-ak minuta.

Prebacite paradajz u blender, dodajte suou i usitnite da dobijete glatku smesu (možete koristiti i štapni mikser direktno u loncu).

Umiješajte pastu od bosiljka, med, dimljenu papriku, crni biber i posolite po potrebi. Poklopite i kuvajte još 5 minuta. Poslužite toplo, s prepečenim hlebom.

Savet

Luk možete zameniti s 1 kašikom paste od luka, a beli luk s 1 kašikom paste od belog luka. 

Komentari (0)

Loading