PRAVI JESENJI DORUČAK Malo bundeve i jaja da slasno započinete dan
Evo ideje za idealni jesenji doručak sa aktuelnim namirnicama.
Sastojci
- 1 glavica sitno nasečenog luka
- 50 g mesnate, dimljene slanine
- 200 g bundeve, isečene na kockice
- 4 jajeta
- morska so
- sveže mleveni biber
- maslinovo ulje
Priprema
Na zagrejanom ulju propržiti luk, dodati nasečenu slaninu, nastaviti prženje da se zarumeni, a potom preručiti iz tiganja.
Na preostaloj masnoći pržiti bundevu do zlatno smeđe boje.
U tiganj vratiti luk i slaninu, posoliti i pobiberiti, napraviti udubljenja za jaja, izliti ista, začiniti ih, poklopiti i sačekati da se i ona termički obrade.
Možda vas zanima:
ZA LJUBITELJE PIKANTNE HRANE Omlet koji će vam jutro učiniti lepšim
Prost je za pripremu.
PO BAKINOM RECEPTU Mekani mafini koji se tope u ustima
Doručak za poželeti.
DORUČAK ZA POŽELETI Jaja unutar paradajza je predivno i malo drugačije jelo
Oduševiće vas ukus.
IDEJA ZA BRZI DORUČAK ILI VEČERU Starinska pita za svačiji džep
Mekana kao sunđer.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)