PRAVI JESENJI DORUČAK Malo bundeve i jaja da slasno započinete dan
Evo ideje za idealni jesenji doručak sa aktuelnim namirnicama.
Sastojci
- 1 glavica sitno nasečenog luka
- 50 g mesnate, dimljene slanine
- 200 g bundeve, isečene na kockice
- 4 jajeta
- morska so
- sveže mleveni biber
- maslinovo ulje
Priprema
Na zagrejanom ulju propržiti luk, dodati nasečenu slaninu, nastaviti prženje da se zarumeni, a potom preručiti iz tiganja.
Na preostaloj masnoći pržiti bundevu do zlatno smeđe boje.
U tiganj vratiti luk i slaninu, posoliti i pobiberiti, napraviti udubljenja za jaja, izliti ista, začiniti ih, poklopiti i sačekati da se i ona termički obrade.
Možda vas zanima:
ZA LJUBITELJE PIKANTNE HRANE Omlet koji će vam jutro učiniti lepšim
Prost je za pripremu.
PO BAKINOM RECEPTU Mekani mafini koji se tope u ustima
Doručak za poželeti.
DORUČAK ZA POŽELETI Jaja unutar paradajza je predivno i malo drugačije jelo
Oduševiće vas ukus.
IDEJA ZA BRZI DORUČAK ILI VEČERU Starinska pita za svačiji džep
Mekana kao sunđer.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno
Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.
1 TAJNI SASTOJAK ZA UVEK SOČNO MESO Biće mekano kao duša, a svi će vam tražiti recept
Ako i vama nakon pripreme meso bude tvrdo, suvo ili žilavo, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)