PRAVI JESENJI DORUČAK Malo bundeve i jaja da slasno započinete dan
Evo ideje za idealni jesenji doručak sa aktuelnim namirnicama.
Sastojci
- 1 glavica sitno nasečenog luka
- 50 g mesnate, dimljene slanine
- 200 g bundeve, isečene na kockice
- 4 jajeta
- morska so
- sveže mleveni biber
- maslinovo ulje
Priprema
Na zagrejanom ulju propržiti luk, dodati nasečenu slaninu, nastaviti prženje da se zarumeni, a potom preručiti iz tiganja.
Na preostaloj masnoći pržiti bundevu do zlatno smeđe boje.
U tiganj vratiti luk i slaninu, posoliti i pobiberiti, napraviti udubljenja za jaja, izliti ista, začiniti ih, poklopiti i sačekati da se i ona termički obrade.
Možda vas zanima:
ZA LJUBITELJE PIKANTNE HRANE Omlet koji će vam jutro učiniti lepšim
Prost je za pripremu.
PO BAKINOM RECEPTU Mekani mafini koji se tope u ustima
Doručak za poželeti.
DORUČAK ZA POŽELETI Jaja unutar paradajza je predivno i malo drugačije jelo
Oduševiće vas ukus.
IDEJA ZA BRZI DORUČAK ILI VEČERU Starinska pita za svačiji džep
Mekana kao sunđer.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)