PICA OD STAROG HLEBA Jeftina, izdašna i posna, idealna za sve koji vode računa o ishrani

Ivana Pavlović

19:30

Sezonski recepti 0

Da li želite da probate hrskavu, slasnu picu koja je pritom i posna? Imamo recept za vas koji se pravi brzo i lako i još je obogaćen omega 3 masnim kiselinama. Iskoristite vaš stari hleb i napravite potpuno novo jelo.

PICA OD STAROG HLEBA Jeftina, izdašna i posna, idealna za sve koji vode računa o ishrani
unsplash.com

Sastojci

5 krišaka starog belog hleba
1 konzerva tunjevine
1 komad crvene paprike 
5 maslina
4 supene kašike ljutenice
bosiljak
maslinovo ulje
1 jaje
1/4 glavice luka
masalc - za premazivanje pleha
so

Priprema

Stari hleb poređajte u pleh (namazan masalcem i maslinovim uljem). Odozgo pritiskajte sa dnom čaše da se stvori kora za picu. Koru pospite sa malo maslinovog ulja pa namažite sa ljutenicom. Preko poređajte tunjevinu a nakon toga paprike naređajte na krugove. Luk sitno iseckajte pa dodajte bosiljak i masline. U sredinu razbijte jedno jaje. Sve posolite malo ( u zavisnosti  da li je riba slana). Sve pospite sa još malo maslinovog ulja i pecite picu na 200 stepeni dok ne bude gotova.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading