PICA OD STAROG HLEBA Jeftina, izdašna i posna, idealna za sve koji vode računa o ishrani
Da li želite da probate hrskavu, slasnu picu koja je pritom i posna? Imamo recept za vas koji se pravi brzo i lako i još je obogaćen omega 3 masnim kiselinama. Iskoristite vaš stari hleb i napravite potpuno novo jelo.

Sastojci
Možda vas zanima:

PICA SA TUNJEVINOM I ŠAMPINJONIMA Posni specijalitet od domaćih kora i sočnog nadeva, za lepo veče sa prijateljima
Tunjevina i šampinjoni zamenjenuju meso, a topljeni kačkavalj dodaje na sočnosti.

PICA OD KROMPIRA Italijanski klasik savršen za iznenadne goste
Slasna i ukusna, uzećete parče više.

PICA SA SPANAĆEM Italijanski klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče
U savršenom aromatičnom spoju, savršena za lepo veče sa prijateljima.

PICA MARGARITA Slasna i sočna, po receptu bez premca
Fenomenalan italijanski specijalitet, prste da poližete.
5 krišaka starog belog hleba
1 konzerva tunjevine
1 komad crvene paprike
5 maslina
4 supene kašike ljutenice
bosiljak
maslinovo ulje
1 jaje
1/4 glavice luka
masalc - za premazivanje pleha
so
Priprema
Stari hleb poređajte u pleh (namazan masalcem i maslinovim uljem). Odozgo pritiskajte sa dnom čaše da se stvori kora za picu. Koru pospite sa malo maslinovog ulja pa namažite sa ljutenicom. Preko poređajte tunjevinu a nakon toga paprike naređajte na krugove. Luk sitno iseckajte pa dodajte bosiljak i masline. U sredinu razbijte jedno jaje. Sve posolite malo ( u zavisnosti da li je riba slana). Sve pospite sa još malo maslinovog ulja i pecite picu na 200 stepeni dok ne bude gotova.

ŠVARCVALD KOLAČ Raskošni desert sa višnjama kao osmišljen za uskršnju trpezu
Mirisan i neodoljiv desert, gosti će biti oduševljeni.

KIFLICE SA POSNIM MAJONEZOM Biće još bolje od onih iz pekare
Najbolje služite uz posni jogurt ili kiselo mleko.

POSNA MAKOVNJAČA Mirisna i mekana kao duša, neprevaziđenog ukusa
Savršena za sve svečane prilike i slavsku trpezu.

NEŽNA LAVANDA TORTA Kremasta i sočna poslastica nezaboravnog ukusa
Lagana i neodoljiva, nestaće sa stola čim se postavi.

SVRLJIŠKI BELMUŽ Evo kako da napravite zvanično najbolje jelo na svetu
Treba vam samo 3 sastojka, a proglašeno je za najbolje jelo na svetu.
Komentari (0)