PICA OD STAROG HLEBA Jeftina, izdašna i posna, idealna za sve koji vode računa o ishrani

Ivana Pavlović

19:30

Sezonski recepti 0

Da li želite da probate hrskavu, slasnu picu koja je pritom i posna? Imamo recept za vas koji se pravi brzo i lako i još je obogaćen omega 3 masnim kiselinama. Iskoristite vaš stari hleb i napravite potpuno novo jelo.

PICA OD STAROG HLEBA Jeftina, izdašna i posna, idealna za sve koji vode računa o ishrani
unsplash.com

Sastojci

5 krišaka starog belog hleba
1 konzerva tunjevine
1 komad crvene paprike 
5 maslina
4 supene kašike ljutenice
bosiljak
maslinovo ulje
1 jaje
1/4 glavice luka
masalc - za premazivanje pleha
so

Priprema

Stari hleb poređajte u pleh (namazan masalcem i maslinovim uljem). Odozgo pritiskajte sa dnom čaše da se stvori kora za picu. Koru pospite sa malo maslinovog ulja pa namažite sa ljutenicom. Preko poređajte tunjevinu a nakon toga paprike naređajte na krugove. Luk sitno iseckajte pa dodajte bosiljak i masline. U sredinu razbijte jedno jaje. Sve posolite malo ( u zavisnosti  da li je riba slana). Sve pospite sa još malo maslinovog ulja i pecite picu na 200 stepeni dok ne bude gotova.

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading