PICA OD STAROG HLEBA Jeftina, izdašna i posna, idealna za sve koji vode računa o ishrani
Da li želite da probate hrskavu, slasnu picu koja je pritom i posna? Imamo recept za vas koji se pravi brzo i lako i još je obogaćen omega 3 masnim kiselinama. Iskoristite vaš stari hleb i napravite potpuno novo jelo.
Sastojci
5 krišaka starog belog hleba
1 konzerva tunjevine
1 komad crvene paprike
5 maslina
4 supene kašike ljutenice
bosiljak
maslinovo ulje
1 jaje
1/4 glavice luka
masalc - za premazivanje pleha
so
Priprema
Stari hleb poređajte u pleh (namazan masalcem i maslinovim uljem). Odozgo pritiskajte sa dnom čaše da se stvori kora za picu. Koru pospite sa malo maslinovog ulja pa namažite sa ljutenicom. Preko poređajte tunjevinu a nakon toga paprike naređajte na krugove. Luk sitno iseckajte pa dodajte bosiljak i masline. U sredinu razbijte jedno jaje. Sve posolite malo ( u zavisnosti da li je riba slana). Sve pospite sa još malo maslinovog ulja i pecite picu na 200 stepeni dok ne bude gotova.
Možda vas zanima:
PICA SA TUNJEVINOM I ŠAMPINJONIMA Posni specijalitet od domaćih kora i sočnog nadeva, za lepo veče sa prijateljima
Tunjevina i šampinjoni zamenjenuju meso, a topljeni kačkavalj dodaje na sočnosti.
KROASAN PICA IZ DUBAIJA SRUŠILA MREŽE Hrskava i zlatna, nećete moći da prestanete da jedete
Samo dodajte prilog po želji.
BRZE PICA ROLNICE Mekane i vazdušaste, savršene za lepo druženje sa prijateljima
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
BRZE MINI PICE Vole ih i deca i odrasli, a gotove za 15 minuta
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)