PICA OD STAROG HLEBA Jeftina, izdašna i posna, idealna za sve koji vode računa o ishrani
Da li želite da probate hrskavu, slasnu picu koja je pritom i posna? Imamo recept za vas koji se pravi brzo i lako i još je obogaćen omega 3 masnim kiselinama. Iskoristite vaš stari hleb i napravite potpuno novo jelo.
Sastojci
5 krišaka starog belog hleba
1 konzerva tunjevine
1 komad crvene paprike
5 maslina
4 supene kašike ljutenice
bosiljak
maslinovo ulje
1 jaje
1/4 glavice luka
masalc - za premazivanje pleha
so
Priprema
Stari hleb poređajte u pleh (namazan masalcem i maslinovim uljem). Odozgo pritiskajte sa dnom čaše da se stvori kora za picu. Koru pospite sa malo maslinovog ulja pa namažite sa ljutenicom. Preko poređajte tunjevinu a nakon toga paprike naređajte na krugove. Luk sitno iseckajte pa dodajte bosiljak i masline. U sredinu razbijte jedno jaje. Sve posolite malo ( u zavisnosti da li je riba slana). Sve pospite sa još malo maslinovog ulja i pecite picu na 200 stepeni dok ne bude gotova.
Možda vas zanima:
PICA SA MOCARELOM Italijanski aromatični specijalitet raspametiće i one izbirljive
Hrskavih kora i sočnog nadeva, prste da poližete.
PICA VESUVIO Slasna i neodoljiva, prste da poližete, još bolja od one kupovne
Slična čuvenoj Kaprićozi, ali bez pečuraka, ni najmanje ne zaostaje za onom kupovnom.
BROKOLI PICA Ovakvu do sada niste jeli, osvaja na prvi zalogaj
Napravićete brzo i lako, a nestaće sa stola još brže.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, prste da poližete
Napravite ovu fenomenalnu picu, sir se topi u ustima, neće vam biti dovoljno jedno parče.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
Komentari (0)