PICA SA TUNJEVINOM I ŠAMPINJONIMA Posni specijalitet od domaćih kora i sočnog nadeva, za lepo veče sa prijateljima
Tunjevina i šampinjoni zamenjenuju meso, a topljeni kačkavalj dodaje na sočnosti.
Potrebno je
Za testo
- 1 ,5 dl mlake vode
- 0,5 dl ulja
- pola paketa svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 250 g brašna
Za nadev
- 1 konzerva tunjevine u ulju
- 100 g biljnog kačkavalja
- 50 g mariniranih šampinjona
- paradajz pelat
- origano
- masline
- sveža paprika
Priprema
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Kvasac i šećer sipajte u mlaku vodu, pa kad kvasac nadođe dodajte ulje i brašno, i zamesite mekano testo. Zatim ostavite pola sata da naraste. Razvijte testo pa ga prebacite u pleh. Premažite paradajz pelatom pa dodajte oceđenu tunjevinu, biljni kačkavalj, šampinjone, origano, masline i svežu papriku. Pospite rendanim kačkavaljem. Pecite posnu picu 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TUNA PICA ZA PETAK VEČE Pozovite prijatelje i uživajte uz klopu i film
Omiljeno jelo mnogih u posnoj varijanti, prste da poližete.
PICA SA BUNDEVOM Jesenja varijanta omiljenog italijanskog jela, za lepo veče sa prijateljima
Slasna i drugačija, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
NAPULJSKA PICA Zbog ovog specijaliteta vredi otići u Italiju, a idealna za lepo veče za prijateljima
Prva pica napravljena je u čast Margarite Savojske pre 120 godina, u Napulju.
DOMAĆA PICA MARGARITA Ukusom ni malo ne zaostaje za onom kupovnom, za lepo veče sa prijateljima
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
KOMPLET LEPINJA PO ORIGINALNOM UŽIČKOM RECEPTU Pojede se u trenu, za prave gurmane
Savršeno ide sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete.
STROMBOLI Italijanski pica rolat sa hrskavim testom i sočnim nadevom, za savršen dan
Čuveni pica rolat oduševiće i one izbirljive, a odlično se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom.
BEJGLI Mađarska praznična poslastica sa orasima, mekana kao pamuk, a trik je u ovome
Najpoznatije su verzije sa orasima i makom, a popularnost je stekla i štrudla sa višnjama.
PEKARSKI TRIK ZA SAVRŠENO TESTO Dodajte ovu namirnicu, biće mekše i ukusnije, i imaće savršenu teksturu
Potrebno je da dodate samo 1 namirnicu, a nije soda bikarbona.
LINCER Najstarija torta na svetu čiji recept datira iz 1653, karakterističnog izgleda i još boljeg ukusa
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
Komentari (0)