NE KOŠTA NI DINAR Imamo proveren trik zbog koga vam kuća više nikada neće mirisati na prženu ribu
Domaćice izbegavaju da prave jela sa ribom iz više razloga. Prvo, kada se prži, prska na sve strane, a zatim i cela kuća miriše na prženu ribu, što nekima nije ni malo privlačno. Postoji način kako da rešite ove probleme
Izbegnite da prilikom prženja ribe ulje prska na sve strane, pa dodajte zagrejanom ulju malo soli i brašna.
Riba pečena na roštilju imaće rumeniju koricu i biće ukusnija, ako je posle pripreme pospete brašnom.
Ribu ćete lako očistiti od krljušti, ako je prvo istrljajte vinskim sirćetom.
Da vam kuća ne bi mirisala na prženu ribu, u ulje u kojem je pržite ubacite pet čačkalica i videćete miris će biti mnogo manje intenzivan. Praktično ga neće bi biti. Naravno, ako pržite više ribe, čačkalice povremeno morate da menajte.
Zamrznuta riba izgubiće taj specifičan ukus smrznute hrane i povratiti svoju svežinu ako je budete odmrzavale u mleku. Smrznuto riblje meso nikako ne smete potpuno da odmrznete. Riba treba da bude odmrznuta samo toliko, da ako je prilepljena jedna za drugu, može da se odvoji.
PASTRMKA SA PEČURKAMA Posni specijalitet koji greje dušu i telo, ukusa koji se pamti
Poznata je činjenica da riba zamenjuje meso, a ovo jelo će vas raspametiti.
PILEĆI FILE SA PAVLAKOM I KAČKAVALJEM Sočno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Savršeno za ručak, obožavaće cela porodica.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U MLEVENO MESO Nije soda bikarbona, a biće mekano i sočno
Ako želite da ćufte budu ukusne dodajte ovu namirnicu u mleveno meso.
TUNA PAŠTETA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Dodajte uz tostiran hleb ili prilog po želji
Savršena za posne dane, a ukućani će stajati u redu za još.
POSNI PODVARAK SA SUVIM ŠLJIVAMA Ručak koji osvaja od prvog zalogaja, po receptu bez mane
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)