NE KOŠTA NI DINAR Imamo proveren trik zbog koga vam kuća više nikada neće mirisati na prženu ribu
Domaćice izbegavaju da prave jela sa ribom iz više razloga. Prvo, kada se prži, prska na sve strane, a zatim i cela kuća miriše na prženu ribu, što nekima nije ni malo privlačno. Postoji način kako da rešite ove probleme
Izbegnite da prilikom prženja ribe ulje prska na sve strane, pa dodajte zagrejanom ulju malo soli i brašna.
Riba pečena na roštilju imaće rumeniju koricu i biće ukusnija, ako je posle pripreme pospete brašnom.
Ribu ćete lako očistiti od krljušti, ako je prvo istrljajte vinskim sirćetom.
Da vam kuća ne bi mirisala na prženu ribu, u ulje u kojem je pržite ubacite pet čačkalica i videćete miris će biti mnogo manje intenzivan. Praktično ga neće bi biti. Naravno, ako pržite više ribe, čačkalice povremeno morate da menajte.
Zamrznuta riba izgubiće taj specifičan ukus smrznute hrane i povratiti svoju svežinu ako je budete odmrzavale u mleku. Smrznuto riblje meso nikako ne smete potpuno da odmrznete. Riba treba da bude odmrznuta samo toliko, da ako je prilepljena jedna za drugu, može da se odvoji.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)