SLANI ROLAT PREUKUSNO PREDJELO Zbog ovih sastojaka je raj za nepca

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Rolat od spanaća punjen šunkom i sirom. Dekorativna zakuska. Odličan izbor za slavu. Možete ga napraviti ranije, i držati u frižideru do posluženja.

rolat sa spanaćem
Shutterstock

Za testo:

– 500 g spanaća

– 100 g putera

– 4 jaja

– 100 g brašna

Za fil:

– 400 g krem sira

– 300 g praške šunke

Priprema

Prvo podmažite pleh. Operite, očistite i  obarite spanać. Potom iseckajte spanać, što sitnije i propržite na puteru. Umutite jaja, prvo belance, pa onda žumance. U ohlađeni spanać umešajte brašno i umućena  jaja. Pecite na umernoj temperaturi. Kada je pečeno, testo uvijte u rolat, pa stavite u vlažnu krpu. Onda namažite testo krem sirom, pa preko poređajte šunku. Uvijte rolat i ostavite ga da se skroz ohladi. Pre serviranja posluženja secite na kolutove.

 

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading