SLANI ROLAT PREUKUSNO PREDJELO Zbog ovih sastojaka je raj za nepca
Rolat od spanaća punjen šunkom i sirom. Dekorativna zakuska. Odličan izbor za slavu. Možete ga napraviti ranije, i držati u frižideru do posluženja.

Za testo:
– 500 g spanaća
– 100 g putera
– 4 jaja
– 100 g brašna
Za fil:
– 400 g krem sira
– 300 g praške šunke
Priprema
Prvo podmažite pleh. Operite, očistite i obarite spanać. Potom iseckajte spanać, što sitnije i propržite na puteru. Umutite jaja, prvo belance, pa onda žumance. U ohlađeni spanać umešajte brašno i umućena jaja. Pecite na umernoj temperaturi. Kada je pečeno, testo uvijte u rolat, pa stavite u vlažnu krpu. Onda namažite testo krem sirom, pa preko poređajte šunku. Uvijte rolat i ostavite ga da se skroz ohladi. Pre serviranja posluženja secite na kolutove.
Svaka domaćica ima neki svoj način na koji pravi sarmu. Mi vam donosimo recept za malo drugačiju sarmu, sa suvim rebrima, preukusnu i slasnu. Karađoršev pasulj ili papula, može da bude i posan i mrsan. Donosimo vam recept za obe verzije. Poznati kuvar Gordon Remzi dao je recept za ovu jednostavnu a slasnu pitu. Brzo i lako se sprema, posna je, a bićete oduševljeni koliko je dobra. Ako volite carsku pitu, možete da je napravite i kao posnu. Biće još ukusnija, a uspeće i potpunim početnicima. Napravite ovaj fenomenalan obrok. Napunite krompir sa slaninom, pečurkama, krastavcima, kačkavaljem i dobićete potpuno novo jelo, koje ćete stalno da pravite.
SARMA SA SUVIM REBRIMA Začinjena i pikantna, raj za nepca
NAPRAVITE PASULJ KAKAV JE JEO VOŽD KARAĐORĐE Može da bude i posan i mrsan
POSNA PITA SA RIBOM Po receptu poznatog kuvara Gordona Remzija
POSNA CARSKA PITA Hrskava i mekana, još bolja nego original
PUNJENI KROMPIR Rapsodija različitih ukusa, pikantan i slasan
Komentari (0)