TELEĆA ČORBA Od sada možete kući da je pravite, a još je bolja od one kafanske
Zdrava i ukusna. U harmoničnom spoju mesa i povrća. Sipaćete tanjir više.

Potrebno je
- 500 g telećeg mesa od buta ili vrata
- 1 glavica crnog luka
- 1 veza zelena (2 šargarepe, paškanat, peršun)
- 1 koren celera 2 krompira
- 1 dl ulja
- 2 kašike brašna
- 2 dl kisele pavlake
- 1 žumance
- so
- biber
- lorber
- malo peršunovog lista
Priprema
Sitno iseckajte crni luk, pa izdinstajte na ulju. Meso dodajte isečeno na kockice (i kosti, ako ima) pa nalijte vodom da ogrezne. Dinstajte na tihoj vatri oko sat vremena. Povrće iseckano na kockice dodajte pa začinite solju i biberom. Preko sipajte 2 l vode. Zapršku napravite od dve kašike brašna, pa sve zajedno kuvajte još oko pola sata. U gotovu čorbu pred serviranje, umešajte pavlaku sa umućenim žumancetom i pospite sitno seckanim peršunom. Možete čorbu da zakiselite sirćetom ili limunovim sokom. Prijatno.

URNEBES SALATA PO RECEPTU KAFANSKOG KUVARA Gotova za 5 minuta i ljuta, super ide uz roštilj
Pravi se lako, a dodaje na ukusu svakom jelu.

NEODOLJIVI ŠTRUKLI Tito ih je obožavao, a mogu da budu predjelo, desert ili glavno jelo
Priprema nije komplikovana, a osvajaju od prvog zalogaja.

BAKIN KOLAČ SA JABUKOM I CIMETOM Svakim zalogajem budi nostalgiju na detinjstvo
Zamirisaće cela kuća.

KAVIJAR OD PATLIDŽANA BUDI SVA ČULA Savršen za sve svečane prilike, ovakav do sada niste jeli
Služite uz prepečeni hleb.

PROJA SA PAPRIKOM I ZELJEM Bakin recept iz stare sveske, ukusa koji govori više od 1000 jezika
Sočna i jednostavna, bićete oduševljeni.
Komentari (0)