TELEĆA ČORBA Od sada možete kući da je pravite, a još je bolja od one kafanske

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Zdrava i ukusna. U harmoničnom spoju mesa i povrća. Sipaćete tanjir više.

teleća čorba
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g telećeg mesa od buta ili vrata
  •  1 glavica crnog luka
  • 1 veza zelena (2 šargarepe, paškanat, peršun)
  • 1 koren celera 2 krompira
  •  1 dl ulja
  • 2 kašike brašna
  •  2 dl kisele pavlake
  • 1 žumance
  •  so
  •  biber
  •  lorber
  •  malo peršunovog lista

Priprema

Sitno iseckajte crni luk, pa izdinstajte na ulju. Meso dodajte isečeno na kockice (i kosti, ako ima) pa nalijte vodom da ogrezne. Dinstajte na tihoj vatri oko sat vremena. Povrće iseckano na kockice dodajte pa začinite solju i biberom. Preko sipajte 2 l vode. Zapršku napravite od dve kašike brašna, pa sve zajedno kuvajte još oko pola sata. U gotovu čorbu pred serviranje, umešajte pavlaku sa umućenim žumancetom i pospite sitno seckanim peršunom. Možete čorbu da zakiselite sirćetom ili limunovim sokom. Prijatno.

Komentari (0)

Loading