NEODOLJIVI ŠTRUKLI Tito ih je obožavao, a mogu da budu predjelo, desert ili glavno jelo
Priprema nije komplikovana, a osvajaju od prvog zalogaja.
Potrebno je:
- 1 kg glatkog brašna
- 100 g oštrog brašna
- 3 jaja
- 300 ml mlake vode
- 2 kašike ulja
- 2,5 kašičice soli
Za nadev:
- 500 g svežeg sira
- 200 g kisele pavlake
- 1 kašičica soli
Za preliv:
- 500 g kisele pavlake
- 200 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednu posudu stavite brašno pa dodajte jaja, so, mlaku vodu i ulje, te zamesite testo. Onda ga rastanjite na debljinu 3–4 mm. Pomešajte sir s pavlakom, pa posolite i uz obod testa stavljajte male hrpice nadeva. Urolajte testo i tanjirom koji ima deblji obod secite komade jednake veličine. Kuvajte testo u ključaloj posoljenoj vodi kojoj ste dodali 3 kašike ulja. Nakon što isplivaju na površinu, ocedite ih i ređajte u pleh obložen pek papirom. Od pavlaka napravite preliv pa ga nanesite preko štrukli.Pecite oko 50 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)