NEODOLJIVI ŠTRUKLI Tito ih je obožavao, a mogu da budu predjelo, desert ili glavno jelo
Priprema nije komplikovana, a osvajaju od prvog zalogaja.
Potrebno je:
- 1 kg glatkog brašna
- 100 g oštrog brašna
- 3 jaja
- 300 ml mlake vode
- 2 kašike ulja
- 2,5 kašičice soli
Za nadev:
- 500 g svežeg sira
- 200 g kisele pavlake
- 1 kašičica soli
Za preliv:
- 500 g kisele pavlake
- 200 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednu posudu stavite brašno pa dodajte jaja, so, mlaku vodu i ulje, te zamesite testo. Onda ga rastanjite na debljinu 3–4 mm. Pomešajte sir s pavlakom, pa posolite i uz obod testa stavljajte male hrpice nadeva. Urolajte testo i tanjirom koji ima deblji obod secite komade jednake veličine. Kuvajte testo u ključaloj posoljenoj vodi kojoj ste dodali 3 kašike ulja. Nakon što isplivaju na površinu, ocedite ih i ređajte u pleh obložen pek papirom. Od pavlaka napravite preliv pa ga nanesite preko štrukli.Pecite oko 50 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)