NEODOLJIVI ŠTRUKLI Tito ih je obožavao, a mogu da budu predjelo, desert ili glavno jelo

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Priprema nije komplikovana, a osvajaju od prvog zalogaja.

štrukli
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg glatkog brašna
  • 100 g oštrog brašna
  • 3 jaja
  • 300 ml mlake vode
  • 2 kašike ulja
  • 2,5 kašičice soli

Za nadev:

  • 500 g svežeg sira
  • 200 g kisele pavlake
  • 1 kašičica soli

Za preliv:

  • 500 g kisele pavlake
  • 200 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednu posudu stavite brašno pa dodajte jaja, so, mlaku vodu i ulje, te zamesite testo. Onda ga rastanjite na debljinu 3–4 mm. Pomešajte sir s pavlakom, pa posolite i uz obod testa stavljajte male hrpice nadeva. Urolajte testo i tanjirom koji ima deblji obod secite komade jednake veličine. Kuvajte testo u ključaloj posoljenoj vodi kojoj ste dodali 3 kašike ulja. Nakon što isplivaju na površinu, ocedite ih i ređajte u pleh obložen pek papirom. Od pavlaka napravite preliv pa ga nanesite preko štrukli.Pecite oko 50 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading