PRINCES KROFNE SA JAGODAMA Mirišljave i vazdušaste, pola pleha nestane dok trepnete
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
- 250 ml vode
- 100 g putera
- 150 g brašna
- 1 kašičica soli
- 4 jaja
- 200 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
- 250 g jagoda
Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi zagrejte vodu sa puterom. Onda dodajte brašno i so i mešajte sve dok se ne zgusne.Pustite da se malo prohladi.Zatim dodajte jedno po jedno jaje, uz mućenje, sve dok ne dobijete glatko testo.U dresing vrećicu stavite testo pa stiskujte krofnice na pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zasebno umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu dok ne postane čvrst šlag. Jagode iseckajte na tanke kriške. Na pola isecite krofnice pa ih napunite šlagom i dodajte kriške jagoda. Vratite gornju polovinu krofnice, pa pospite krofnice šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
MILICINE OBLAK KIFLICE BUDE SVA ČULA Sočne i vazdušaste i punjene kremom, za pravo uživanje
Napravite ove neodoljive kiflice po receptu Milice Veljić iz Smedereva
PRINCES KROFNE Desert iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na detinjstvo
Mekane i mirisne, najbolje odmah stavite duplu meru.
NAJBOLJI RECEPT ZA PRINCES KROFNE Jednostavne i provereno dobre, kao one iz bakine kuhinje
Mekane i vazdušaste, po receptu bez mane.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)