PRINCES KROFNE SA JAGODAMA Mirišljave i vazdušaste, pola pleha nestane dok trepnete
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
- 250 ml vode
- 100 g putera
- 150 g brašna
- 1 kašičica soli
- 4 jaja
- 200 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
- 250 g jagoda
Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi zagrejte vodu sa puterom. Onda dodajte brašno i so i mešajte sve dok se ne zgusne.Pustite da se malo prohladi.Zatim dodajte jedno po jedno jaje, uz mućenje, sve dok ne dobijete glatko testo.U dresing vrećicu stavite testo pa stiskujte krofnice na pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zasebno umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu dok ne postane čvrst šlag. Jagode iseckajte na tanke kriške. Na pola isecite krofnice pa ih napunite šlagom i dodajte kriške jagoda. Vratite gornju polovinu krofnice, pa pospite krofnice šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
MILICINE OBLAK KIFLICE BUDE SVA ČULA Sočne i vazdušaste i punjene kremom, za pravo uživanje
Napravite ove neodoljive kiflice po receptu Milice Veljić iz Smedereva
PRINCES KROFNE Desert iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na detinjstvo
Mekane i mirisne, najbolje odmah stavite duplu meru.
NAJBOLJI RECEPT ZA PRINCES KROFNE Jednostavne i provereno dobre, kao one iz bakine kuhinje
Mekane i vazdušaste, po receptu bez mane.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)