NOVEBARSKA ČORBA Sa šampinjonima i ovom namirnicom, zagrejaće vam dušu i telo
Za hladne novembarske dane, napravite ovu zdravu čorbu. Prepuna šampinjona i pasulja, držaće vas dugo sitim.
Potrebno je
- 250 g šampinjona
- 300 g pasula
- glavica crnog luka
- 2 paprike
- 2 paradajza
- 2-3 čena belog luka
- 2 kašike putera
- 2 lista lovora
- ulje
- suvi biljni začin
- začinska paprika
- so, biber
Priprema
Pasulj potopite dan ranije u vodu i ostavite da prenoći, pa ga sledećeg dana stavite da se kuva oko dva sata. Na ulju propržite iseckan crni i beli luk, papriku i pečurke, pa dodajte i iseckan paradajz. Posolite, pobiberite, dodajte suvi biljni začin, listove lovora, začinsku papriku i malo margarina, pa nastavite s dinstanjem. Pred kraj prebacite u lonac s pasuljem i sve zajedno kuvajte još pola sata na tihoj vatri.
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA Kraljica čorbi u bosanskoj kuhinji ukusa koji se pamti
Okrepiće organizam svakim zalogajem.
TARANA ČORBA Zavolećete na prvi zalogaj, recept je proveren a ukus neponovljiv
Osvežavajuća čorba, kao izmišljena za uživanje.
BEGOVA ČORBA Neodoljiva rapsodija ukusa po originalnom, bosanskom receptu
Zdravo i mirisno jelo "na kašiku" nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
ČORBA ALI MALO DRUGAČIJA Zagrejaće vas u trenutku
Donosimo vam predlog za čorbu sa leblebijama. Ukusna, lagana i hranljiva.
BABA LALINE BRZE KUGLICE Tope se u ustima, a posne, najbolje stavite duplu meru
Idealne kada vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pripremu.
BELA ČORBA Greje dušu i telo, a pomera granice dobrog ukusa
Sočna čorba sjajan je predlog za svečanu trpezu.
JAGNJETINA SA KAJMAKOM Rapsodija ukusa koji se pamti, za prave gurmane
Slasno jelo u savršenom spoju raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Savršen praznični kolač bogatog ukusa koji će vas oduševiti
Ako stavite margarin umesto putera, dobićete posnu verziju ovog deserta.
AKO ŽELITE MERMERNO PLAVA JAJA OFARBAJTE IH OVAKO Potpuno je prirodna tehnika, a ispadnu prelepa
Ako ofarbate jaja crvenim kupusom dobićete prelepu plavu boju, a za dodatni sjaj i mermerni efekat koristite kokosovo ulje.
Komentari (0)