NOVEBARSKA ČORBA Sa šampinjonima i ovom namirnicom, zagrejaće vam dušu i telo

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Za hladne novembarske dane, napravite ovu zdravu čorbu. Prepuna šampinjona i pasulja, držaće vas dugo sitim.

novembarska čorba
Shutterstock

Potrebno je

  • 250 g šampinjona
  • 300 g pasula
  • glavica crnog luka
  • 2 paprike
  • 2 paradajza
  • 2-3 čena belog luka
  • 2 kašike putera
  • 2 lista lovora
  • ulje
  • suvi biljni začin
  • začinska paprika
  • so, biber

Priprema

Pasulj potopite dan ranije u vodu i ostavite da prenoći, pa ga sledećeg dana stavite da se kuva oko dva sata. Na ulju propržite iseckan crni i beli luk, papriku i pečurke, pa dodajte i iseckan paradajz. Posolite, pobiberite, dodajte suvi biljni začin, listove lovora, začinsku papriku i malo margarina, pa nastavite s dinstanjem. Pred kraj prebacite u lonac s pasuljem i sve zajedno kuvajte još pola sata na tihoj vatri.

 

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading