BUJURDI Savršen spoj povrća i sira daje rapsodiju različitih ukusa
Napravite bujurdi. Niskokalorično jelo, zdravo, a izvanrednog ukusa.
Potrebno je
- 1/2 paradajza
- 1/2 paprike
- 1 kriška sira
- 50 g kačkavalja (gauda, ementaler)
- origano
- maslinovo ulje
Priprema
U sredinu vatrostalne činijice stavite krišku sira, najbolje je da to bude feta. Pospite odozgo origano i prelijte maslinovim uljem. Paradajz i papriku isecite na kolutove. Preko sira stavite paradajz i papriku pa kačkavalj koji se lepo topi. Opet stavite odozgo origano i maslinovo ulje. Pokrijte alu-folijom. Pecite na 200 stepeni 15-25 minuta, a može i u mikrotalasnoj. Ako volite pikantniji ukus, ubacite malo ljute papričice.
BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, najbolje služite uz jogurt
Još bolji od kupovnog, pravićete stalno.
OVO JE NAJZDRAVIJI SIR Ali ako imate ovu bolest nemojte da ga jedete
Svež mladi sir smatra se najzdravijom vrstom sira, po rečima lekara.
LJUTA TURŠIJA OD GROŽĐA Ako volite pikantno i začinjeno, postaće vam omiljena salata
Ljuta turšija raspametiće one izbirljive.
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
Komentari (0)