BUJURDI Savršen spoj povrća i sira daje rapsodiju različitih ukusa
Napravite bujurdi. Niskokalorično jelo, zdravo, a izvanrednog ukusa.

Potrebno je
- 1/2 paradajza
- 1/2 paprike
- 1 kriška sira
- 50 g kačkavalja (gauda, ementaler)
- origano
- maslinovo ulje
Priprema
U sredinu vatrostalne činijice stavite krišku sira, najbolje je da to bude feta. Pospite odozgo origano i prelijte maslinovim uljem. Paradajz i papriku isecite na kolutove. Preko sira stavite paradajz i papriku pa kačkavalj koji se lepo topi. Opet stavite odozgo origano i maslinovo ulje. Pokrijte alu-folijom. Pecite na 200 stepeni 15-25 minuta, a može i u mikrotalasnoj. Ako volite pikantniji ukus, ubacite malo ljute papričice.
Svaka domaćica ima neki svoj način na koji pravi sarmu. Mi vam donosimo recept za malo drugačiju sarmu, sa suvim rebrima, preukusnu i slasnu. Karađoršev pasulj ili papula, može da bude i posan i mrsan. Donosimo vam recept za obe verzije. Poznati kuvar Gordon Remzi dao je recept za ovu jednostavnu a slasnu pitu. Brzo i lako se sprema, posna je, a bićete oduševljeni koliko je dobra. Ako volite carsku pitu, možete da je napravite i kao posnu. Biće još ukusnija, a uspeće i potpunim početnicima. Napravite ovaj fenomenalan obrok. Napunite krompir sa slaninom, pečurkama, krastavcima, kačkavaljem i dobićete potpuno novo jelo, koje ćete stalno da pravite.
SARMA SA SUVIM REBRIMA Začinjena i pikantna, raj za nepca
NAPRAVITE PASULJ KAKAV JE JEO VOŽD KARAĐORĐE Može da bude i posan i mrsan
POSNA PITA SA RIBOM Po receptu poznatog kuvara Gordona Remzija
POSNA CARSKA PITA Hrskava i mekana, još bolja nego original
PUNJENI KROMPIR Rapsodija različitih ukusa, pikantan i slasan
Komentari (0)