BUJURDI Savršen spoj povrća i sira daje rapsodiju različitih ukusa

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Napravite bujurdi. Niskokalorično jelo, zdravo, a izvanrednog ukusa.

bujurdi
Shutterstock

Potrebno je

  • 1/2 paradajza
  • 1/2 paprike
  • 1 kriška sira 
  • 50 g kačkavalja (gauda, ementaler)
  • origano
  • maslinovo ulje

Priprema

U sredinu vatrostalne činijice stavite krišku sira, najbolje je da to bude feta. Pospite odozgo origano i prelijte maslinovim uljem. Paradajz i papriku isecite na kolutove. Preko sira stavite paradajz i papriku pa kačkavalj koji se lepo topi. Opet stavite odozgo origano i maslinovo ulje. Pokrijte alu-folijom. Pecite na 200 stepeni 15-25 minuta, a može i u mikrotalasnoj. Ako volite pikantniji ukus, ubacite malo ljute papričice.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading