PUNJENO PILE Sočno i slasno, ovaj sastojak mu daje šmek, meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Napravite punjeno pile. Dodajte mu začine, kačkavalj i pivo. Dobićete neverovatan spoj različitih ukusa.

punjeno pile
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 pile
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • 30 g maslaca
  • 200 g kačkavalja
  • 1 kg krompira
  • 100 ml piva
  • so

Priprema

Pomešajte maslac sa začinom i paprikom. Pile otkostite, pa ga sa unutrašnje strane premažite maslacem pomešanim sa začinima. Iseckajte kačkavalj na kockice i njime napunite pile. Urolajte pile, pa tako urolano stavite u mrežicu. Oljuštite krompir, isecite ga i posolite. Stavite u pleh, nalijte pivom, a preko krompira stavite pile. Prekrijte folijom i pecite na 200-220 stepeni oko sat i po. Skinite foliju i pecite još 15 minuta dok ne dobije zlatkastu koricu.

Komentari (0)

Loading