PIJANI ŠARAN Savršen posni ručak koji ćete obožavati, slasan i aromatičan
Napravite pjanog šarana. Riba je bogata omega 3 masnim kiselinama i, čak i kada nije post, preporučuje se na nedeljnom meniju. Takođe, morski plodovi su odlična zamena za meso.
Potrebno je
- 1,5 kg očišćenog šarana
- 400 g praziluka
- 150 g crnog luka
- 350 g šargarepe
- 1 limun
- maslinovo ulje
- 2 dl belog vina
- so
Priprema
Očišćenog šarana zasecite sa obe strane i utrljajte sa spolja i iznutra. Šarana napunite kriškom limuna. Stavite ga na pleh sa papirom za pečenje. Šargarepu isecite na tanke kolutove, crni luk na rebarca, praziluk na kolutove i rasporedite oko ribe. Sve prelijte uljem i vinom, začinite vegetom i solju po ukusu i prelijte aluminijumskom folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Zatim izvadite iz rerne, skinite foliju i vratite u rernu još 15 minuta da se malo zapeče.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
Komentari (0)