PIJANI ŠARAN Savršen posni ručak koji ćete obožavati, slasan i aromatičan
Napravite pjanog šarana. Riba je bogata omega 3 masnim kiselinama i, čak i kada nije post, preporučuje se na nedeljnom meniju. Takođe, morski plodovi su odlična zamena za meso.
Potrebno je
- 1,5 kg očišćenog šarana
- 400 g praziluka
- 150 g crnog luka
- 350 g šargarepe
- 1 limun
- maslinovo ulje
- 2 dl belog vina
- so
Priprema
Očišćenog šarana zasecite sa obe strane i utrljajte sa spolja i iznutra. Šarana napunite kriškom limuna. Stavite ga na pleh sa papirom za pečenje. Šargarepu isecite na tanke kolutove, crni luk na rebarca, praziluk na kolutove i rasporedite oko ribe. Sve prelijte uljem i vinom, začinite vegetom i solju po ukusu i prelijte aluminijumskom folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Zatim izvadite iz rerne, skinite foliju i vratite u rernu još 15 minuta da se malo zapeče.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)