MEKANE I SOČNE ĆUFTE KAKVE DO SADA NISTE PROBALI Po receptu Gordona Remzija
Ćufte na drugačiji način, po receptu čuvenog kuvara, Gordona Remzija. On smesu vezuje prezlama i vodom a ne jajima, napravite i bićete oduševljeni ovim specijalitetom od mesa.
Potrebno je
- 1 crni luk
- 2-3 čena belog luka
- 400 g mlevenog mesa
- 1 kašičica tucane paprike
- 80 g prezli
- 3-4 kašike mleka
Priprema
Prvo iseckajte sav luk, pa ispržite povrće na malo ulja. Onda posolite i pobiberite luk, pa mu dodajte tucanu papriku. Zatim pržite u tiganju dok luk ne omekša i ne dobije zlatnu boju. U jednoj činiji posolite i pobiberite mleveno meso pa ga zatim rukom sjedinite. Potom dobro pomešajte prezle i mleko, pa tu smesu, i onu sa lukom, dodajte mesu. Na kraju, dobro sjedinite sve i oblikujte ćufte. Pržite ćufte na malo ulja. Dodajte im sos ili prilog po želji. Prijatno !
Možda vas zanima:
JEDNOSTAVNI TRIKOVI ZA SAVRŠENE ĆUFTE Neće biti suve niti se raspadati
Primenite jednostavne trikove i uživajte u savršenom ručku.
1 SASTOJAK ZA SAVRŠENE ĆUFTE Totalno utiče na ukus, a ne bi vam pao na pamet
Bićete oduševljeni ukusom.
NEODOLJIVE ĆUFTE SA PIRE KROMPIROM Jednostavni ručak koji pomera granice dobrog ukusa
Sočne i slasne, prste da poližete.
ĆUFTE OD PATLIDŽANA ZA PRAVE GURMANE I ONE IZBIRLJIVE Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)