SOČNI VELINGTON BIFTEK Ovakav do sada niste probali, meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Sočni ručak za celu porodicu, osvojiće vas ukusom.

velington biftek
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g goveđeg bifteka
  • 200 g sitno seckanih pečuraka
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika putera
  • 1/2 šolje paštete od pačje jetre
  • 4-6 kriški pršuta
  • 250 g lisnatog testa
  • 1 jaje

Priprema:
Ispecite biftek na malo ulja sa svih strana u vrućem tiganju, pa ga ostavite na stranu da se ohladi. Ispržite luk na ulju, dodajte sitno iseckane pečurke i prodinstajte sa još malo putera. Dodajte vino i kad tečnost ispari, sklonite sa vatre i ostavite da se hladi. Preko testa stavite prvo pršut, pa pečurke, a onda i meso. Lisnato testo zamotajte oko bifteka. Premažite umućenim jajetom, nožem išarajte površinu testa i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.

 

Komentari (0)

Loading