KREM ČORBA OD LEBLEBIJA Raj za nepca, zdrava i neodoljiva, sipaćete tanjir više
Namirnica bogata proteinima i gvožđem, zagrejaće vam dušu i telo u ovim hladnim danima. Lagana i osvežavajuća, dijetalna i posna krem čorba.
Potrebno je
- 500 g leblebija
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 glavica luka
- 2 šargarepe
- 2 lovorova lista
- so
- biber
za posipanje
- peršun ili vlašac
Priprema
Prethodno veče potopite leblebije u vodi i ostavite preko noći. Sutradan ih dobro isperite i ocedite. Zatim iseckajte sitno luk i šargarepu pa ih dinstajte na maslinovom ulju dok ne omekšaju. Dodajte u šerpu leblebije i nalijte vodu da prekrije sastojke. Dodajte dva lovorova lista, začinite biberom i posolite po ukusu. Posle pola sata kada skuvate leblebije, izblendajte sve sastojke da dobijete gustu teksturu čorbe. Pospite čorbu peršunom ili vlašcem i služite uz prilog po želji. Prijatno!
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)