KREM ČORBA OD LEBLEBIJA Raj za nepca, zdrava i neodoljiva, sipaćete tanjir više

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Namirnica bogata proteinima i gvožđem, zagrejaće vam dušu i telo u ovim hladnim danima. Lagana i osvežavajuća, dijetalna i posna krem čorba.

krem čorba od leblebija
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g leblebija
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 glavica luka
  • 2 šargarepe
  • 2 lovorova lista
  • so
  • biber

za posipanje

  • peršun ili vlašac 

Priprema

Prethodno veče potopite leblebije u vodi i ostavite preko noći. Sutradan ih dobro isperite i ocedite. Zatim iseckajte sitno luk i šargarepu pa ih dinstajte na maslinovom ulju dok ne omekšaju. Dodajte u šerpu leblebije i nalijte vodu da prekrije sastojke. Dodajte dva lovorova lista, začinite biberom i posolite po ukusu. Posle pola sata kada skuvate leblebije, izblendajte sve sastojke da dobijete gustu teksturu čorbe. Pospite čorbu peršunom ili vlašcem i služite uz prilog po želji. Prijatno!

Komentari (0)

Loading