PATLIDŽANI SA SIROM Rapsodija različitih ukusa, najbolje stavite odmah duplu meru
Slasni i sočni, bićete raspamećeni ukusom. Dodajte ih kao prilog nekom jelu ili služite samostalno, svejedno su neodoljivi.
- 2 srednja patlidžana
- paradajz pelat
- mocarela sir
- so po ukusu
Operite patlidžane pa ih isecite na kolutove. Ako su gorki, posolite ih i ostavite par minuta da odstoje. Paradajz sosu dodajte so. Mocarelu iseći na listiće. Pleh ili vatrostalnu posudu obložite papirom za pečenje pa poređajte patlidžane. Stavite na njih po kašiku sosa od paradajza pa preko mocarelu. Pecite na 180 stepeni dok patlidžani ne omekšaju, a sir se ne zapeče.
DOMAĆE KIFLICE SA ČVARCIMA MEKANE KAO DUŠA A biće sveže i prekosutra
Mirisne i slasne, zaboravićete na pekaru.
POSNA PAVLAKA SAVRŠENO ZAMENJUJE MLEČNU Lagana i glatka, sa njom sve uspeva
Kremasta i ukusna, bićete oduševljeni.
PAŠTETA OD KIKIRIKIJA ZA POST NA VODI Energetska bomba od koje ćete biti siti satima
Savršena za samostalno mazanje na hleb, ali i sočne posne sendviče.
BEZALKOHOLNO KUVANO VINO ZALUDELO DOMAĆICE NA MREŽAMA Greje dušu i telo
Služit toplo, uz parče narandže ili štapić cimeta.
SELJAČKA PROJA SE LOMI RUKAMA, A POSNA Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Služite toplo uz ajvar ili prilog po želji.
Komentari (0)