NEODOLJIVE PIROŠKE Idealne za doručak ili večeru, a slasne i mekane
Bolje od onih kupovnih, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 2 jajeta
- 1/2 kašičice soli
- 150-200 g sira
- 1 čaša jogurta
- 1 kesica praška za pecivo
- oko 500 g brašna
- po potrebi ulje za prženje
Priprema
Jaja umutite sa malo soli, pa sipajte jogurt i sjedinite smesu. Narendajte sir pa sjedinite. Pomešajte prašak za pecivo sa brašnom pa dodajte smesi i mešajte, dok ne dobijete testo. Umesite ga na radnoj površini, da se ne lepi za prste. Pokrijte krpom i ostavite 20 minuta. Razvucite kore debljine 0,5 do 1 cm pa nožem secite na pravougaonike. Zagrejte ulje pa u njega spuštajte jednu po jednu pirošku i pržite, dok ne porumene, sa obe strane. Služite uz prilog po želji. Bon appetit!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)