NEODOLJIVE PIROŠKE Idealne za doručak ili večeru, a slasne i mekane

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Bolje od onih kupovnih, najbolje odmah stavite duplu meru.

Mekike
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 jajeta
  • 1/2 kašičice soli
  • 150-200 g sira
  • 1 čaša jogurta
  • 1 kesica praška za pecivo
  • oko 500 g brašna
  • po potrebi ulje za prženje

Priprema

Jaja umutite sa malo soli, pa sipajte jogurt i sjedinite smesu. Narendajte sir pa sjedinite. Pomešajte prašak za pecivo sa brašnom pa dodajte smesi i mešajte, dok ne dobijete testo. Umesite ga na radnoj površini, da se ne lepi za prste. Pokrijte krpom i ostavite 20 minuta. Razvucite kore debljine 0,5 do 1 cm pa nožem secite na pravougaonike. Zagrejte ulje pa u njega spuštajte jednu po jednu pirošku i pržite, dok ne porumene, sa obe strane. Služite uz prilog po želji. Bon appetit!

 

 

pepijan piletina

PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane

13:00

26 novembar, 2024

Sezonski recepti

Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.

Komentari (0)

Loading