NEODOLJIVE PIROŠKE Idealne za doručak ili večeru, a slasne i mekane
Bolje od onih kupovnih, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 2 jajeta
- 1/2 kašičice soli
- 150-200 g sira
- 1 čaša jogurta
- 1 kesica praška za pecivo
- oko 500 g brašna
- po potrebi ulje za prženje
Priprema
Jaja umutite sa malo soli, pa sipajte jogurt i sjedinite smesu. Narendajte sir pa sjedinite. Pomešajte prašak za pecivo sa brašnom pa dodajte smesi i mešajte, dok ne dobijete testo. Umesite ga na radnoj površini, da se ne lepi za prste. Pokrijte krpom i ostavite 20 minuta. Razvucite kore debljine 0,5 do 1 cm pa nožem secite na pravougaonike. Zagrejte ulje pa u njega spuštajte jednu po jednu pirošku i pržite, dok ne porumene, sa obe strane. Služite uz prilog po želji. Bon appetit!
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane
Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.
PICA OD KROMPIRA Italijanski specijalitet za svako doba, a idealan za druženje sa prijateljima
Gotova začas, a slasna, sa hrskavom podlogom i sočnim nadevom.
TRIK ZA SAVRŠENO MESO Marinirajte u ovoj namirnici i biće mekano i sočno
Primenite ovaj jednostavni trik, bićete oduševljeni koliko je meso mekše i ukusnije
VALJUŠCI SA MAKOM Jeftin desert skupog ukusa koji budi nostalgiju na prošla vremena
Starinski slatkiš pravi se lako, a pogodan je za svaku priliku.
Komentari (0)