KORDON BLU Tradicionalno jelo francuske kuhinje, meso se lepi za prste
Neverovatno sočno i slasno jelo od piletine sa dodacima.
Potrebno je
- 4 pileća fileta
- 1 veza peršuna
- 150 g kremastog sira
- so, biber
- 4 parčeta šunke
- 1 kašika brašna
- 1 jaje
- 6 kašika prezli
- 3 kašike ulja
Priprema
U jednoj posudi pomešajte peršun sa sirom pa dodajte so i biber, po ukusu. Pileće filete razrežite pa ih raskopite i izlupajte tučkom. Na svako parče mesa stavite po parče šunke i sir sa peršunom. Krajeve preklopite pa pričvrstite čačkalicama. Uvaljajte meso u brašno pa umačite u razmućeno jaje pa u prezle. Pržite na dve kašike ulje, sa svake strane po 5 minuta.
MUSAKA SA SUVIM ŠLJIVAMA I ŽITOM ZA DANE STROGOG POSTA Polovina se pojede dok je još u plehu
Zasitna i preukusna, jelo u kome će uživati cela porodica.
MANASTIRSKI PASULJ GREJE DUŠU I TELO Baš ovako ga prave monasi na Hilandaru
Služite toplo, uz prilog po želji.
SRPSKA KUHINJA MEĐU 15 NAJBOLJIH NA SVETU Svaki region ima svoj pečat kojime se ponosi
Među 100 ukupno rangiranih kuhinja srpska kuhinja se našla na 12 mestu.
BRZE PIROŠKE NIKO NE ODBIJA Biće sveže i prekosutra, a mekane kao duša
Zamiriše cela kuća dok se prže.
ŠPANSKI VETAR ZA LJUBITELJE KREMASTIH POSLASTICA Lagana, vazdušasta i izdašna
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)