KORDON BLU Tradicionalno jelo francuske kuhinje, meso se lepi za prste

Izvor: Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Neverovatno sočno i slasno jelo od piletine sa dodacima.

kordon blu
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 pileća fileta
  • 1 veza peršuna
  • 150 g kremastog sira
  • so, biber
  • 4 parčeta šunke
  • 1 kašika brašna
  • 1 jaje
  • 6 kašika prezli
  • 3 kašike ulja

Priprema

U jednoj posudi pomešajte peršun sa sirom pa dodajte so i biber, po ukusu. Pileće filete razrežite pa ih raskopite i izlupajte tučkom. Na svako parče mesa stavite po parče šunke i sir sa peršunom. Krajeve preklopite pa pričvrstite čačkalicama. Uvaljajte meso u brašno pa umačite u razmućeno jaje pa u prezle. Pržite na dve kašike ulje, sa svake strane po 5 minuta.


 

Komentari (0)

Loading