KREM ČORBA OD ŠAMPINJONA Osvaja na prvi zalogaj, a zdrava i posna
Zagrejaće vam dušu i telo, probajte i uverite se koliko je dobra.
Potrebno je
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 2 kašike ulja
- 1 list lovora
- 1 krompir
- 1 veća šargarepa
- manji celer
- 5-6 većih šampinjona
- 1 kašičica suvog bosiljka
- 1/2 vezice peršuna
- 1 kašika brašna
- so
- biber
Priprema
Očistite šampinjone pa ih isecite na četvrtine. Isecite luk na kockice, posolite, dodajte lovorov list i izdinstajete na ulju. Onda dodajte sitno iseckan čen belog luka, šargarepu isečenu štapiće, celer i krompir isečen na kockice, šampinjone i malo suvog bosiljka. Sve dobro promešajte i nalijte vodom. Kuvajte dok ne budu gotovi povrće i pečurke. Zasebno umutite kašiku brašna sa vodol pa prelijte čorbu. Začinite, posolite i pobiberite, dodajte peršun.
KAPRIĆOZA Donosimo vam originalni italijanski recept za ovaj specijalitet
Preukusna pica bolja od one kupovne, za pravo zadovoljstvo.
LAZANJE SA PEČURKAMA Sočan spoj testenine sa povrćem pravi je raj za nepca
Ako volite klasične lazanje, ove ćete da obožavate.
KUVAJTE KROMPIR OVAKO I NIKAD SE NEĆE RASPASTI Trik koji provereno uspeva
Dodajte ovu namirnicu kada kuvate krompir i provereno se neće raspasti.
SLANA ŠTRUDLA SA KOBASICAMA BOLJA OD SLATKE Rapsodija ukusa za prave gurmane
Ako volite klasičnu štrudlu, njenu slanu verziju ćete da obožavate.
PILEĆA ČORBA Klasik bez premca kome niko ne može da odoli, a krepi organizam u trenu
Kremasta čorba pomoćiće vam kada ste prehlađeni, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)