KREM ČORBA OD ŠAMPINJONA Osvaja na prvi zalogaj, a zdrava i posna
Zagrejaće vam dušu i telo, probajte i uverite se koliko je dobra.
Potrebno je
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 2 kašike ulja
- 1 list lovora
- 1 krompir
- 1 veća šargarepa
- manji celer
- 5-6 većih šampinjona
- 1 kašičica suvog bosiljka
- 1/2 vezice peršuna
- 1 kašika brašna
- so
- biber
Priprema
Očistite šampinjone pa ih isecite na četvrtine. Isecite luk na kockice, posolite, dodajte lovorov list i izdinstajete na ulju. Onda dodajte sitno iseckan čen belog luka, šargarepu isečenu štapiće, celer i krompir isečen na kockice, šampinjone i malo suvog bosiljka. Sve dobro promešajte i nalijte vodom. Kuvajte dok ne budu gotovi povrće i pečurke. Zasebno umutite kašiku brašna sa vodol pa prelijte čorbu. Začinite, posolite i pobiberite, dodajte peršun.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)