KREM ČORBA OD ŠAMPINJONA Osvaja na prvi zalogaj, a zdrava i posna
Zagrejaće vam dušu i telo, probajte i uverite se koliko je dobra.
Potrebno je
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 2 kašike ulja
- 1 list lovora
- 1 krompir
- 1 veća šargarepa
- manji celer
- 5-6 većih šampinjona
- 1 kašičica suvog bosiljka
- 1/2 vezice peršuna
- 1 kašika brašna
- so
- biber
Priprema
Očistite šampinjone pa ih isecite na četvrtine. Isecite luk na kockice, posolite, dodajte lovorov list i izdinstajete na ulju. Onda dodajte sitno iseckan čen belog luka, šargarepu isečenu štapiće, celer i krompir isečen na kockice, šampinjone i malo suvog bosiljka. Sve dobro promešajte i nalijte vodom. Kuvajte dok ne budu gotovi povrće i pečurke. Zasebno umutite kašiku brašna sa vodol pa prelijte čorbu. Začinite, posolite i pobiberite, dodajte peršun.
Možda vas zanima:
POTAŽ OD ŠAMPINJONA Sočno predjelo koje će vas zagrejati u momentu, po receptu bez premca
Služite toplo uz prilog po želji.
KREM ČORBA OD ŠAMPINJONA Sočna i ukusna, popraviće vam dan u trenu
Zagrejaće vam dušu i telo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)