PILEĆI PAPRIKAŠ Sočni ručak za celu porodicu za manje od 500 dinara
Preukusno jelo koje će obožavati vaši ukućani.
Potrebno je
- 3 komada bataka sa karabatakom
- 1 kg krompira
- 2 glavice luka
- kašika ulja
- po ukusu slatke mlevene paprike
- ljute tucane paprike
- bibera
- soli
Priprema
Iseckajte luk pa ga prodinstajte na ulju. Odvojite batake i karabatake pa dinstajte sa lukom. Stavite ljutu i slatku papriku, sipajte vodu i pustite da se kuva. Krompir oljuštite i isecite pa ga dodajte na ringlu. Posolite, pobiberite i začinite. Kad provri, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka oko 1 sat. Kada krompir bude potpuno mek, znaćete da je jelo gotovo. Prijatno!
Možda vas zanima:
DOMAĆI PILEĆI PAPRIKAŠ IZ BAKINE KUHINJE Klasik koji nikada ne izlazi iz mode
Sočan i slasan, prste da poližete.
PILEĆI PAPRIKAŠ SA NOKLICAMA Ručak po receptu naših baka, kada ga probate, više ga nikada nećete spremati sa krompirom
Brzo, lagano i preukusno jelo koje je nažalost nepravedno zapostavljeno
PILEĆI PAPRIKAŠ MILUJE NEPCA Po receptu iz stare sveske, po ukusu mu nema ravnog
Ručak koji će porodica obožavati.
PAPRIKAŠ SA PILETINOM PO BAKA MIRINOM RECEPTU MILUJE NEPCA Ukućani će stajati u redu za još
Ručak u kome će cela porodica uživati.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)