PILEĆI PAPRIKAŠ Sočni ručak za celu porodicu za manje od 500 dinara
Preukusno jelo koje će obožavati vaši ukućani.
Potrebno je
- 3 komada bataka sa karabatakom
- 1 kg krompira
- 2 glavice luka
- kašika ulja
- po ukusu slatke mlevene paprike
- ljute tucane paprike
- bibera
- soli
Priprema
Iseckajte luk pa ga prodinstajte na ulju. Odvojite batake i karabatake pa dinstajte sa lukom. Stavite ljutu i slatku papriku, sipajte vodu i pustite da se kuva. Krompir oljuštite i isecite pa ga dodajte na ringlu. Posolite, pobiberite i začinite. Kad provri, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka oko 1 sat. Kada krompir bude potpuno mek, znaćete da je jelo gotovo. Prijatno!
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)