SAVETI ZA NAJUKUSNIJE CIMET ROLNICE Primenite ovih 5 caka i svi će vam tražiti recept
Ovih 5 caka pomoćiće da vam cimet rolnice ispadnu mekane i sočne.
1. Grčki jogurt umesto kvasca
Umesto kvasca bolje bi bilo da koristite grčki jogurt. Grčki jogurt sadrži sastojke koji će testo učiniti mekim, a ukus još boljim.
2. Kuvajte brašno
Koristite belo brašno. Kuvajte brašno sa visokim sadržajem glutena sa vodom ili mlekom, dok ne dobijete gustu smesu. Na taj način se želatinizuje skrob, pa će testo biti meko.
3. Koristite svež kvasac
Nemojte da koristite suv kvasac nego svež. Testo će bolje da naraste.
4. Soda bikarbona za savršenu boju
Dodajte sofu bikarbonu i dobićete mekano testo zlatno braon boje.
5. Sipajte zagrejano mleko
Zagrejano mleko dodajte kvascu. Smatra se da je optimalna temperatura 37-46 stepeni celzijusa. Ako je više zagrejano od toga, zgusnuće kvasac.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)