SAVETI ZA NAJUKUSNIJE CIMET ROLNICE Primenite ovih 5 caka i svi će vam tražiti recept

Ivana Pavlović

18:30

Sezonski recepti 0

Ovih 5 caka pomoćiće da vam cimet rolnice ispadnu mekane i sočne.

cimet rolnice
Shutterstock

1. Grčki jogurt umesto kvasca

Umesto kvasca bolje bi bilo da koristite grčki jogurt. Grčki jogurt sadrži sastojke koji će testo učiniti mekim, a ukus još boljim.

2. Kuvajte brašno

Koristite belo brašno. Kuvajte brašno sa visokim sadržajem glutena sa vodom ili mlekom, dok ne dobijete gustu smesu. Na taj način se želatinizuje skrob, pa će testo biti meko.

3. Koristite svež kvasac

Nemojte da koristite suv kvasac nego svež. Testo će bolje da naraste.

4. Soda bikarbona za savršenu boju

Dodajte sofu bikarbonu i dobićete mekano testo zlatno braon boje.

5. Sipajte zagrejano mleko

Zagrejano mleko dodajte kvascu. Smatra se da je optimalna temperatura 37-46 stepeni celzijusa. Ako je više zagrejano od toga, zgusnuće kvasac.

Komentari (0)

Loading