SAVETI ZA NAJUKUSNIJE CIMET ROLNICE Primenite ovih 5 caka i svi će vam tražiti recept
Ovih 5 caka pomoćiće da vam cimet rolnice ispadnu mekane i sočne.
1. Grčki jogurt umesto kvasca
Umesto kvasca bolje bi bilo da koristite grčki jogurt. Grčki jogurt sadrži sastojke koji će testo učiniti mekim, a ukus još boljim.
2. Kuvajte brašno
Koristite belo brašno. Kuvajte brašno sa visokim sadržajem glutena sa vodom ili mlekom, dok ne dobijete gustu smesu. Na taj način se želatinizuje skrob, pa će testo biti meko.
3. Koristite svež kvasac
Nemojte da koristite suv kvasac nego svež. Testo će bolje da naraste.
4. Soda bikarbona za savršenu boju
Dodajte sofu bikarbonu i dobićete mekano testo zlatno braon boje.
5. Sipajte zagrejano mleko
Zagrejano mleko dodajte kvascu. Smatra se da je optimalna temperatura 37-46 stepeni celzijusa. Ako je više zagrejano od toga, zgusnuće kvasac.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)