SAVETI ZA NAJLEPŠE PALAČINKE Neće imati grudvice i neće se cepati
Da bi palačinke ispale savršene potrebno je da napravite idealno testo.
1. Pripremite testo
Prosejte brašno, a jaja i mleko neka budu sobne temperature. Žumance i belance odvojeno umutite. U testo za palačinke obavezno dodajte prstohvat soli, da budu ukusnije. Dodajte i malo ulja, da se ne bi lepile za tiganj. Znaćete da je testo dobro umućeno po malim mehurićima na njegovoj površini.
2. Odredite pravu gustinu testa
Napravite testo gustine tečne pavlake, ni suviše retko ni suviše gusto.
3. Pustiite testo da se odmori pre prženja
Ostavite da testo odmori pola sata pre prženja, da bi palačinke bile ukusnije.
4. Кoliko testa da sipate i na koji način
Pravilo je da za tiganj srednje veličine (prečnika dna od 20 cm) sipate jednu standardnu kutlaču testa. Možete da sipate u sredinu posude ili sa jedne od podignutih strana, kako vam više odgovara, ali vodite računa da bude ravnomerno raspoređeno.
5. Кoji tiganj da izaberete
Najbolje je da izaberete tiganj od livenog gvožđa, dugo ostaje topao, a ravnomerno se zagreva.
6. Кako da pravilno zagrejete tiganj
Ako nedovoljno zagrejete tiganj, pojaviće se grudvice u palačinkama. Najbolje je da koristite srednju ringlu sa srednjom jačinom vatre. Ali, imajte na umu da se tiganj od livenog gvožđa sporije zagreva od teflonskog.
7. Nemojte da pržite na jakoj vatri
Ako budete pržili palačinke na jakoj vatri, biće gumene. Ako želite da budu unutra mekane i ispržene, a spolja zlatne, pržite na srednjoj temperaturi.
8. Okrenite palačinke samo jednom
Dovoljno je da palačinke okrenete samo jednom, kad puknu mehurići. Ako preterate sa okretanjem, možete da dovedete do toga da se palačinke polome.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)