FENOMENALNI DESERTI GOTOVI ZA TREN OKA Sve se slaže sa šargarepom
Uspeće i potpunim početnicima, a zavoleće ih i oni koji nisu ljubitelji slatkiša.
Medeni kolač
Sastojci:
Za koru:
- 6 šargarepa
- 3 jajeta
- 2 šake pečenih badema
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 šolje brašna
Za krem:
- 250 g krem sira
- 1 čaša kiselog mleka
- 2 kašike meda
Priprema:
Šargarepu oljuštite i izrendajte. Ulupajte jaja, pa dodajte samlevene bademe, brašno i prašak za pecivo i sjedinite sa šargarepom. Sipajte u kalup za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni 40 minuta. Izmutite mikserom krem sir i kiselo mleko, pa na kraju dodajte med i špatulom lagano promešajte. Prelijte preko kolača i ostavite u frižideru da odstoji do 2 sata.
Sirovi kolač od šargarepe
Za koru:
- 400 g šargarepe
- 100 g oraha
- 200 g urmi
- 50 g kokosovog brašna
- 1 kašičica cimeta
- prstohvat muskatnog oraščića
- prstohvat soli
Za krem:
- 50 g indijskih oraha
- 100 g kokosovog ulja
- 100 g meda
- 2 kašike kakaoa
- prstohvat soli
- sok od 1/2 limuna
- 100 ml vode
Priprema:
Indijske orahe potopite preko noći u vodu. Manji pleh obložite papirom za pečenje. Sastojke za koru usitnite u blenderu i utisnite rukama u pleh. Oceđene indijske orahe i ostale sastojke za krem takođe izblendirajte 10 minuta. Ako je previše suvo, dodajte kašiku vode. Dobijeni krem sipajte preko kore, pa ostavite u frižideru da se stegne.
Zdravi keksići
Sastojci:
- 2 jabuke
- 3 šargarepe
- 5 urmi
- 3 jajeta
- 1 šolja smeđeg šećera
- 3 kašike kokosovog brašna
- 3 kašike pšeničnog brašna
- 1 kašičica cimeta
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 kašike ulja
- 1 šaka ovsenih pahuljica
Priprema:
Jabuke i šargarepu oljuštite i izrendajte. Urme takođe sitno iseckajte. Umutite jaja i šećer u vazdušastu smesu, pa polako dodajte cimet, ulje i na kraju brašno, pa špatulom lagano promešajte. Ubacite voće i ovsene pahuljice i sjedinite. Šakama oblikujte loptice, pa ih prilikom ređanja u pleh koji ste obložili papirom za pečenje malo spljoštite da dobiju oblik kruga. Pecite na 180 stepeni oko 25 minuta.
Posna fantazija s kokosom
Sastojci:
- 300 g šargarepe
- 1 kašika kokosovog brašna
- 120 g oraha
- 150 g šećera
- 1 kašičica cimeta
- 2 kašike ulja
- 200 g posnog mlevenog keksa
- 1/2 kašičice soka limuna
Priprema:
Šargarepu oljuštite i krupno izrendajte. Zagrejte ulje na tiganju, pa je ubacite i dinstajte dok ne omekša. Dodajte postepeno šećer i konstantno mešajte. Ostavite da se ohladi. U mleveni keks dodajte cimet, mlevene orahe, 1/2 kašičice soka limuna, kokosovo brašno i izdinstanu šargarepu. Mešajte dok se ne sjedini. Na tacnu stavite papir za pečenje, pa kolač sipajte na nju. Ostavite kolač nekoliko sati u frižideru da se stegne. Po želji ukrasite šlagom, orasima i komadićima šargarepe.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)