KAKO DA POPRAVITE SUVIŠE TEČAN ŠLAG? Dva su načina da bude bez mane, a vaš desert savršen
Ako se i vama dešava da šlag previše umutite ili nedovoljno, pa da postane tečan, primenite neki od ovih trikova. Rade provereno, a rešiće problem, i nećete morati da pravite šlag ispočetka.
1. Želatin
Želatin bez ukusa možete da koristite da popravite tečni šlag. Ohladite šlag pa u jednoj posudi pomešajte želatin i vodu i stavite u mikrotalasnu pećnicu do 5 minuta. Proverite da li se želatin potpuno rastvorio, ako jeste, ostavite smesu da se prohladi na sobnoj temperaturi. Dodajte mešavinu želatina u šlag i umutite na laganoj vatri dok se potpuno ne sjedine, pa vratite šlag u frižider. Za nekoliko sati će da se stegne i formira čvrste vrhove.
2. Vinski prašak za pecivo
Šlag možete da popravite dodavanjem vinskog praška za pecivo. Obavezno ohladite šlag pre nego što pokušate da ga popravite, u posudi za mešanje, da bi krema ostala na dobroj temperaturi. U posudu sa šlagom sipajte vinski prašak za pecivo i lagano mutite dok se ne smanji curenje i ne učvrste vrhovi. Možete odmah da služite ili da stavite u frižider, i iskoristite u roku od 24 sata.
OVO JE NAJZDRAVIJI SIR Ali ako imate ovu bolest nemojte da ga jedete
Svež mladi sir smatra se najzdravijom vrstom sira, po rečima lekara.
LJUTA TURŠIJA OD GROŽĐA Ako volite pikantno i začinjeno, postaće vam omiljena salata
Ljuta turšija raspametiće one izbirljive.
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
Komentari (0)