KAKO DA POPRAVITE SUVIŠE TEČAN ŠLAG? Dva su načina da bude bez mane, a vaš desert savršen

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Ako se i vama dešava da šlag previše umutite ili nedovoljno, pa da postane tečan, primenite neki od ovih trikova. Rade provereno, a rešiće problem, i nećete morati da pravite šlag ispočetka.

šlag
Shutterstock

1. Želatin

Želatin bez ukusa možete da koristite da popravite tečni šlag. Ohladite šlag pa u jednoj posudi pomešajte želatin i vodu i stavite u mikrotalasnu pećnicu do 5 minuta. Proverite da li se želatin potpuno rastvorio, ako jeste, ostavite smesu da se prohladi na sobnoj temperaturi. Dodajte mešavinu želatina u šlag i umutite na laganoj vatri dok se potpuno ne sjedine, pa vratite šlag u frižider. Za nekoliko sati će da se stegne i formira čvrste vrhove.

2. Vinski prašak za pecivo

Šlag možete da popravite dodavanjem vinskog praška za pecivo. Obavezno ohladite šlag pre nego što pokušate da ga popravite, u posudi za mešanje, da bi krema ostala na dobroj temperaturi. U posudu sa šlagom sipajte vinski prašak za pecivo i lagano mutite dok se ne smanji curenje i ne učvrste vrhovi. Možete odmah da služite ili da stavite u frižider, i iskoristite u roku od 24 sata. 

Komentari (0)

Loading