KAKO DA POPRAVITE SUVIŠE TEČAN ŠLAG? Dva su načina da bude bez mane, a vaš desert savršen
Ako se i vama dešava da šlag previše umutite ili nedovoljno, pa da postane tečan, primenite neki od ovih trikova. Rade provereno, a rešiće problem, i nećete morati da pravite šlag ispočetka.
1. Želatin
Želatin bez ukusa možete da koristite da popravite tečni šlag. Ohladite šlag pa u jednoj posudi pomešajte želatin i vodu i stavite u mikrotalasnu pećnicu do 5 minuta. Proverite da li se želatin potpuno rastvorio, ako jeste, ostavite smesu da se prohladi na sobnoj temperaturi. Dodajte mešavinu želatina u šlag i umutite na laganoj vatri dok se potpuno ne sjedine, pa vratite šlag u frižider. Za nekoliko sati će da se stegne i formira čvrste vrhove.
2. Vinski prašak za pecivo
Šlag možete da popravite dodavanjem vinskog praška za pecivo. Obavezno ohladite šlag pre nego što pokušate da ga popravite, u posudi za mešanje, da bi krema ostala na dobroj temperaturi. U posudu sa šlagom sipajte vinski prašak za pecivo i lagano mutite dok se ne smanji curenje i ne učvrste vrhovi. Možete odmah da služite ili da stavite u frižider, i iskoristite u roku od 24 sata.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)