FARBANJE JAJA U ZLATNU BOJU Ukrasiće Uskršnju trpezu, a treba vam samo 3 sastojka
Voleće ih najviše oni najmlađi, a dodaće glamur svečanoj trpezi.
Ako želite da dobijete zlatna jaja pripremite kuvana jaja, zlatnu tanku foliju i belance. Prvo operite jaja sunđerom i tečnošću za sudove pa ih skuvajte u posoljenoj vodi sa sirćetom. Tako barite 10 minuta u zagrejanoj vodi pa pustite da se ohlade. Prebrišite ubrusom. Iscepkajte delove folije, a u posudi blago umutite belance. Četkicom premažite jaja belancem, pa lagano lepite foliju. Pustite da se osuši. Za dodatni sjaj, protrljajte jaja sa malo maslinovog ulja.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)