NA OVAJ JEDNOSTAVAN NAČIN OFARBAJTE JAJA U INTENZIVNO ŽUTU Potpuno je prirodan
Ako ofarbate jaja kurkumom dobićete prelepu jako žutu nijansu, a nema hemije ni veštačkih boja.
Potrebna vam je 1 kašika kurkume, 2 šolje ključale vode i 4 tvrdo kuvana jajeta i 2 kašike alkoholnog sirćeta. U jednu posudu sipajte kurkumu, pa prelijte ključalom vodom. Pustite da odstoji od pola sata do dva sata. Dodajte sirće i promešajte pa ubacite jaja. Ostavite u frižideru najmanje 4 sata a najviše 24. Na kraju, izvadite jaja i isperite višak kurkume. Ostavite da se osuše.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠA CRVENA JAJA ZA USKRS Tradicionalna tehnika farbanja bez hemije
Uz pomoć ove tehnike dobićete prelepu crvenu boju, a nema veštačkih sastojaka ni hemije.
NAJLAKŠI NAČIN DA OFARBATE JAJA Potpuno je prirodan, a dobiju se fenomenalne boje
Jednostavna tehnika farbanja jaja čajem od hibiskusa oduševiće sve goste na slavskoj trpezi.
OFARBAJTE JAJA U METALIK ROZE Biće drugačija i originalna, a uopšte nije komplikovano
Ovaj način ukrašavanja jaja proslavila je poznata kuvarica Marta Stjuart. Iako izrada deluje komplikovano, dobićete na prilično jednostavan način, predivna šljokičava roze jaja.
OBOJITE JAJA U ZELENO Tehnika je potpuno prirodna, a dobićete brojne pohvale
Tehnika je potpuno prirodna a ispašče prelepa.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
SICILIJANSKE KANOLE Desert koji je proslavio čuveni italijanski film, a ukusa koji se ne zaboravlja
Recept za desert koji je proslavio film "Kum" oduševiće i one koji ne vole slatko.
POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik kome popularnost samo raste, a ni malo ne zaostaje za originalom
Sočna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)