FENOMENALNI SITNI KOLAČI ZA ĐURĐEVDAN Tope se u ustima, a gotovi začas
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola čim se postave.

Grilijaš trouglići
Sastojci:
Možda vas zanima:

BRZE BOMBICE SA ORASIMA I KEKSOM Prave se lako, a savršene za svaku svečanu trpezu
Gotove začas, a tope se u ustima.

KUGLICE OD BELE ČOKOLADE I MALINA Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru
Prave se lako, a tope se u ustima.

POSNI ČOKOLADNI TARTUFI Raskošni kolači ukusa koji se pamti
Priprema je jednostavna, a ukus neponovljiv.

POSNE OBLANDE Sitni kolači kao iz bakine kuhinje, ukusa koji priča priče
Savršene za sve svečane prilike, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
- 2 lista veće oblande
- 600 g šećera
- 250 g margarina
- 4 jajeta
- 350 g seckanih oraha
Priprema:
U šerpu sipajte 300 g šećera i zagrevajte na umerenoj temperaturi dok se ne karamelizuje. Ne mešajte, samo povremeno protresite šerpu. Kad se sav šećer otopio, stavite margarin isečen na parčiće. Mešajte povremeno dok se margarin topi. Umutite jaja sa 300 g šećera i postepeno dodajte u karamelizovanu masu uz neprekidno mešanje. Kad masa sa jajima počne da se zgrušnjava, dodajte sitno iseckane orahe i zajedno pržite 5 do 10 minuta. Smesa je gotova kad se varjačom pređe po dnu šerpe i ostavi trag. Prohlađenim filom premažite krupniju stranu oblande i prekrijte je drugim listom. Preko oblande stavite teži predmet dok se oblanda ne stegne, najbolje da stoji tako preko noći. Sutradan isecite na trougliće.
Karamel štanglice
Sastojci:
- 500 g keksa
- 4 kašike šećera u prahu
- 3 kašike kakao praha
- 200 g badema, lešnika i kikirikija
- 200 g putera
- 420 ml mleka
Fil:
- 200 g šećera
- 3 kašike brašna
- 3 cela jaja
- 180 g putera
- 200 ml mleka
Priprema
Izlomite keks, pa dodajte seckane orašaste plodove, kakao i šećer u prahu. Otopite puter s mlekom, ohladite, pa prelijte masu sa keksom i sve dobro zamesite. Obložiti pleh 30x20 cm, pa u njega sipajte masu i poravnajte. Držati u frižideru. Za karamelu otopite šećer, karamelizujte ga dok ne dobijete svetlobraon boju. Pomešajte brašno, mleko i jaja, pa kad se šećer otopi, prelijte ga karamelom i mešajte dok se ne zgusne. Pred kraj dodati puter i mešajte dok se sve ne sjedini. Kad se margarin otopi, skloniti sa vatre i mutiti 3-5 minuta mikserom. Prelijte preko donjeg sloja i ostavite u frižideru da se stegne.
Pistać loptice
Sastojci:
- 100 g neslanih pistaća
- 50 g šećera u prahu
- 200 g sirove marcipan smese
- 4 kašike likera od badema
- 20 g sitno seckanih pistaća za posipanje
Priprema:
Pistaće sameljite mašinom za orahe i izmešajte ih sa šećerom u prahu.
Marcipan isecite na krupnije komade. Dodajte mešavinu pistaća i liker.
Sastojke izmešajte viljuškom, a zatim ih rukama zamesite u kompaktnu masu. Od ove mase oblikujte kuglice vlažnim rukama. Po želji, kuglice možete da pospete sitno seckanim pistaćima i ostavite da se ohlade.
Orah kocke
Sastojci:
- 250 g mlevenog keksa
- 250 g šećera
- 210 g margarina
- 150 g mlevenih oraha
- 100 g krupno seckanih oraha
- 100 g čokolade
- 18 kašika vode
Priprema:
Šećer i vodu stavite da provri. Sklonite s vatre i dodajte margarin, mešajte da se istopi. Sipajte mlevene orahe, keks, iseckane orahe i izmešajte. Dodajte istopljenu čokoladu i dobro sjedinite u glatku smesu. Sipajte u manji pleh i viljuškom prošarajte po površini. Stavite u frižider da se stegne, pa isecite na kocke.
Jagodice
Sastojci:
- 200 g bele čokolade
- 100 ml slatke pavlake
- 200 g kokosa
- 200 g pasiranih jagoda
Priprema:
Izlomljenu belu čokoladu i slatku pavlaku stavite u lonac na laganu vatru, pa mešajte dok se čokolada ne istopi. Sklonite s vatre, pa dodajte pasirane jagode, kokos i dobro sjedinite. Ostavite u frižideru nekoliko sati, pa formirajte loptice.

SOJA BURGER PO RECEPTU ZA ČISTU DESETKU Zaboravićete da nedostaje meso
Sočan i slasan, samo dodajte prilog po želji.

POSNA KINOA SA SPANAĆEM Glavno jelo ili prilog, na vama je da izaberete
Ukusna i zdrava, pravićete stalno.

LAŽNA MIMOZA SALATA Kada probate ovaj recept zaboravićete na original, polovina nestane dok trepnete
Sočna i slasna, ukusa koji se ne zaboravlja.

LEDENE KOCKE Osvežavajući kolač koji u isto vreme i ledi i sladi, po receptu bez mane
Kremast i čokoladan, nećete moći da prestanete da ga jedete.

KREMASTI PIRE OD KARFIOLA SAVRŠEN PRILOG Dodajte meso i uživajte u slasnom obroku
Kremast i lagan, bićete oduševljeni.
Komentari (0)