KOLIKO DUGO SMETE DA PILETINU DRŽITE U FRIŽIDERU? Ako izgleda ovako znajte da se pokvarila
Ako i vi postavljajte pitanje koliko piletina dugo sme da ostane u frižideru, evo odgovora.
Koliko dugo smete da čuvate piletinu u frižideru, a koliko u zamrzivaču?
Sirova piletinu čuvajte u frižideru u hermetički zatvorenoj posudi, najviše 1-2 dana. Ako čuvate u zamrzivaču, rok je 9 meseci. Kuvanu piletinu držite u zamrzivaču od 2 do 6 meseci.
Kako da znate da se piletina pokvarila?
Obratite pažnju na promenu boje. Ako piletina počne da dobija sivo zelenu boju pokvarena je. Takođe, ako dobije ljigavu teksturu. Ispiranje piletine neće da pomogne, može čak i da proširi bakterije na drugu hranu, zato najbolje odmah bacite.
A evo koliko se preporučuje čuvanje ostalih namirnica
Rok trajanja namirnica po otvaranju- čuvanje u frižideru:
džem i marmelada, dve nedelje,
zimnica, 7 dana,
kiseli krastavci, 3 meseca,
ajvar, 3 meseca,
kečap, 6 meseci,
senf, 12 meseci,
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)