KAKO DA PREPOZNATE POKVARENU PILETINU? Iako je u frižideru, ako izgleda ovako, bacite je
Ako piletina promeni boju ili pokaže neke od sledećih promena, znači da se pokvarila i da je najbolje da je izvadite iz frižidera i bacite.
Koliko dugo smete da čuvate piletinu u frižideru, a koliko u zamrzivaču?
Sirova piletinu čuvajte u frižideru u hermetički zatvorenoj posudi, najviše 1-2 dana. Ako čuvate u zamrzivaču, rok je 9 meseci. Kuvanu piletinu držite u zamrzivaču od 2 do 6 meseci.
Kako da znate da se piletina pokvarila?
Obratite pažnju na promenu boje. Ako piletina počne da dobija sivo zelenu boju pokvarena je. Takođe, ako dobije ljigavu teksturu. Ispiranje piletine neće da pomogne, može čak i da proširi bakterije na drugu hranu, zato najbolje odmah bacite.
A evo koliko se preporučuje čuvanje ostalih namirnica
Rok trajanja namirnica po otvaranju- čuvanje u frižideru:
džem i marmelada, dve nedelje,
zimnica, 7 dana,
kiseli krastavci, 3 meseca,
ajvar, 3 meseca,
kečap, 6 meseci,
senf, 12 meseci
Možda vas zanima:
TAJNI SASTOJAK ZA JUNEĆE MESO Dodajte ovo i biće mekano i sočno umesto tvrdo i žilavo
Primenite ovaj jednostavni trik i uživajte u ukusnom obroku.
PRŽENO MESO JE MASNO I TVRDO? Dodajte ove 2 namirnice i biće sočno i mekano kao duša
Ako prženje mesa dovede do toga da jelo bude masno, primenite jednostavne, a korisne savete.
TRIK ZA SAVRŠENU PRŽENU SVINJETINU Biće slasna i mekana kao puter, a nikad se ne biste setili
Dodajte ovaj sastojak i uživajte u sočnom jelu.
ODMRZNITE MESO ZA SAMO 5 MINUTA Biće mekano i sočno, a trik provereno radi
Ako ste zaboravili da izvadite meso iz zamrzivača, dovoljno je da primenite ovaj jednostavni trik.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)