KAKO DA PREPOZNATE POKVARENU PILETINU? Iako je u frižideru, ako izgleda ovako, bacite je
Ako piletina promeni boju ili pokaže neke od sledećih promena, znači da se pokvarila i da je najbolje da je izvadite iz frižidera i bacite.
Koliko dugo smete da čuvate piletinu u frižideru, a koliko u zamrzivaču?
Sirova piletinu čuvajte u frižideru u hermetički zatvorenoj posudi, najviše 1-2 dana. Ako čuvate u zamrzivaču, rok je 9 meseci. Kuvanu piletinu držite u zamrzivaču od 2 do 6 meseci.
Kako da znate da se piletina pokvarila?
Obratite pažnju na promenu boje. Ako piletina počne da dobija sivo zelenu boju pokvarena je. Takođe, ako dobije ljigavu teksturu. Ispiranje piletine neće da pomogne, može čak i da proširi bakterije na drugu hranu, zato najbolje odmah bacite.
A evo koliko se preporučuje čuvanje ostalih namirnica
Rok trajanja namirnica po otvaranju- čuvanje u frižideru:
džem i marmelada, dve nedelje,
zimnica, 7 dana,
kiseli krastavci, 3 meseca,
ajvar, 3 meseca,
kečap, 6 meseci,
senf, 12 meseci
Možda vas zanima:
PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo gotovo za 20 minuta, za savršen ručak
Služite uz kuvani pirinač.
PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Kremasto jelo pravi je raj za nepca
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.
PILETINA SA PATLIDŽANOM Sos daje poseban šmek, a nikad kremastiju niste jeli
Savršen spoj mesa i povrća, u jelu koje ostavlja bez daha.
NAJBOLJA MARINADA ZA MESO Biće mekano i sočno, po savetu iskusnih domaćica
Primenite jednostavan trik koji provereno radi.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)