NAJČEŠĆA GREŠKA KADA KUVATE KAFU Zato je gorka i lošeg ukusa
Ovu grešku prave mnogi i zato kafa ima loš ukus, proverite da li i vi ovako kuvate.
Obično se kafa kuva na sledeći način: vodu sipate u džezvu, po potrebi dodate šećer i zagrevate dok ne proključa. Sklonite sa vatre, odlijete manju količinu vode, pa dodate mlevenu kafu na 1 šoljicu vode ide jedna veća kašičica kafe. Džezvu vratite na ringlu da mešavina proključa, pa sipate ostatak vode.
Postoji i ovaj način kuvanja kafe: U većoj džezvi vodu ne oduzimate već kafu odmah sipate i pustite da „baci ključ“.
Glavna greška
Ako sipajte kafu u vodu pa ostavite da proključa, ona će da bude gorka.
Možda vas zanima:
KAFU NIKAKO NEMOJTE DA PIJETE SA OVE 2 NAMIRNICE Nije zdravo, a može da izazove ove simptome
Iako mnogi ne mogu da zamisle jutro bez kafe, neke kombinacije namirnica sa njom mogu da izazovu određene simptome.
NAJČEŠĆI MITOVI O KAFI Svi je piju, ali da li je zaista štetna po zdravlje?
Postoji više mitova vezanih za štetnost kafe, a sa druge strane, popularnija je nego ikada.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)