LAZANJE SA PEČURKAMA Sočan spoj testenine sa povrćem pravi je raj za nepca
Ako volite klasične lazanje, ove ćete da obožavate.
Potrebno je
- 1 pakovanje kora za lazanje
- 400 g šampinjona
- 250 g mesnate slanine
- 300 g kačkavalja
- 50 g butera
- 3 pune kašike brašna
- 1 l mleka
- malo muskatnog oraščića u prahu
- po ukusu mešavina biljnog začina
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Isecite šampinjone na listove, a mesnatu slaninu na štapiće. U tiganju kratko propržite slaninu, pa je ocedite os viška masnoće. Propržite šampinjone pa ih ocedite od masnoće. Otopite puter u šerpi srednje veličine, pa dodajte brašno i propržite. Dolivajte mleko postepeno neprestano mešajući, pa zakuvajte bešamel sos na umerenoj temperaturi, dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodajte muskatni oraščić i začinite po ukusu. U manju tepsiju sipajte ulje pa dodajte dve kašike bešamel sosa. Razmažite ga po celoj površini. Onda stavite prvi list za lazanje, pa premažite sa malo bešamel sosa, pospite sa malo slanine, pečuraka i rendanog kačkavalja. Ponavljajte sve dok ne utrošite materijal. Završite sa korama, prelijte ih ostatkom sosa i pospite sirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok kore ne omekšaju, a sir ne porumeni. Izvadite i prohladite 15 minuta, pa isecite i služite tople. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LAZANJA PALAČINKE Savršen spoj različitih jela u rapsodiji ukusa, za ručak koji se pamti
Ako birate između lazanja i palačinki, zašto ne biste napravili oboje?
POSNE LAZANJE SA TUNJEVINOM Brzo jelo koje uspeva i potpunim početnicima, sa merama na konzerve
Slasne i drugačije, a posne.
LAZANJE OD PATLIDŽANA BOLJE OD KLASIČNIH Aromatični delikates probudiće sva čula, prste da poližete
Fenomenalne i sočne, nećete ostati na jednom parčetu.
LAZANJE U BEŠAMEL SOSU Klasik bez premca koji niko ne odbija
Fenomenalno jelo za sve prilike.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)