LAZANJE SA PEČURKAMA Sočan spoj testenine sa povrćem pravi je raj za nepca
Ako volite klasične lazanje, ove ćete da obožavate.
Potrebno je
- 1 pakovanje kora za lazanje
- 400 g šampinjona
- 250 g mesnate slanine
- 300 g kačkavalja
- 50 g butera
- 3 pune kašike brašna
- 1 l mleka
- malo muskatnog oraščića u prahu
- po ukusu mešavina biljnog začina
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Isecite šampinjone na listove, a mesnatu slaninu na štapiće. U tiganju kratko propržite slaninu, pa je ocedite os viška masnoće. Propržite šampinjone pa ih ocedite od masnoće. Otopite puter u šerpi srednje veličine, pa dodajte brašno i propržite. Dolivajte mleko postepeno neprestano mešajući, pa zakuvajte bešamel sos na umerenoj temperaturi, dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodajte muskatni oraščić i začinite po ukusu. U manju tepsiju sipajte ulje pa dodajte dve kašike bešamel sosa. Razmažite ga po celoj površini. Onda stavite prvi list za lazanje, pa premažite sa malo bešamel sosa, pospite sa malo slanine, pečuraka i rendanog kačkavalja. Ponavljajte sve dok ne utrošite materijal. Završite sa korama, prelijte ih ostatkom sosa i pospite sirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok kore ne omekšaju, a sir ne porumeni. Izvadite i prohladite 15 minuta, pa isecite i služite tople. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNE LAZANJE SA TUNJEVINOM Brzo jelo koje uspeva i potpunim početnicima, sa merama na konzerve
Slasne i drugačije, a posne.
LAZANJE OD PATLIDŽANA BOLJE OD KLASIČNIH Aromatični delikates probudiće sva čula, prste da poližete
Fenomenalne i sočne, nećete ostati na jednom parčetu.
LAZANJE U BEŠAMEL SOSU Klasik bez premca koji niko ne odbija
Fenomenalno jelo za sve prilike.
SLASNE LAZANJE Oboriće vas s nogu koliko su dobre, stavite odmah duplu meru
Sočne i neodoljive, neće nikoga ostaviti ravnodušnim.
SOČNE KRMENADLE U slasnom spoju sa limunom i lukom, a meso se lepi za prste
Slasno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
MOSKVA ŠNIT Kraljica voćnih torti još od 1974, a uprkos imenu nastala u Beogradu
Čuvena beogradska torta sa orasima i ananasom ukrasiće svaku slavsku trpezu.
NAMIRNICA KOJA OŠTEĆUJE JETRU Mnogima je omiljena, a više je uništava od alkohola
Jetra je organ odgovoran za skladištenje glukoze, regulisanje zgrušavanja krvi i još mnogo toga, ali njen glavni zadatak je da filtrira krv.
BOSTONSKA KREMPITA BEZ PEČENJA Nema ni kuvanja fila, a ukusa kao da ste se trudili satima
Sočna i mekana kao duša, bićete raspamećeni.
LAZANJA PALAČINKE Savršen spoj različitih jela u rapsodiji ukusa, za ručak koji se pamti
Ako birate između lazanja i palačinki, zašto ne biste napravili oboje?
Komentari (0)