LAZANJE SA PEČURKAMA Sočan spoj testenine sa povrćem pravi je raj za nepca

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Ako volite klasične lazanje, ove ćete da obožavate.

lazanja sa pečurkama
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 pakovanje kora za lazanje
  • 400 g šampinjona
  • 250 g mesnate slanine
  • 300 g kačkavalja
  • 50 g butera
  • 3 pune kašike brašna
  • 1 l mleka
  • malo muskatnog oraščića u prahu
  • po ukusu mešavina biljnog začina

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Isecite šampinjone na listove, a mesnatu slaninu na štapiće. U tiganju kratko propržite slaninu, pa je ocedite os viška masnoće. Propržite šampinjone pa ih ocedite od masnoće. Otopite puter u šerpi srednje veličine, pa dodajte brašno i propržite. Dolivajte mleko postepeno neprestano mešajući, pa zakuvajte bešamel sos na umerenoj temperaturi, dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodajte muskatni oraščić i začinite po ukusu. U manju tepsiju sipajte ulje pa dodajte dve kašike bešamel sosa. Razmažite ga po celoj površini. Onda stavite prvi list za lazanje, pa premažite sa malo bešamel sosa, pospite sa malo slanine, pečuraka i rendanog kačkavalja. Ponavljajte sve dok ne utrošite materijal. Završite sa korama, prelijte ih ostatkom sosa i pospite sirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok kore ne omekšaju, a sir ne porumeni. Izvadite i prohladite 15 minuta, pa isecite i služite tople. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading