POSNA PARADAJZ ČORBA BOLJA OD ONE MRSNE Greje dušu i telu, a preukusna
Ukusna i sočna, sipaćete tanjir više.
Potrebno je
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 l soka od paradajza ili pasiranog paradajza
- pola šargarepe
- jedna suva papričica
- posna testenina
- so
- šećer
- origano
- mlevena začinska paprika
- biber
Priprema:
Paradajz i sitno seckan crni luk sipajte u lonac i pustite da provri. Dodajte rendanu šargarepu i papričicu, šećer. Posolite i pobiberite, pa dodajte origano. Stavite posnu testeninu i ostavite da se kuva. Vaša posna paradajz čorba je gotova! Prijatno!
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)