POSNI GULAŠ Ni malo ne zaostaje za onim klasičnim, a šampinjoni mu daju šmek

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Sočan i ukusan, a držaće vas dugo sitim.

posni gulaš od šampinjona
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g šampinjona
  • jedna glavica crnog luka
  • 150 ml soka od paradajza
  • 2 pune kašike ulja
  • voda po potrebi
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • pola kašičice ljute mlevene paprike
  • 2 lovorova lista
  • so
  • biber po ukusu

Priprema

Crni luk očistite pa sitno iseckajte na kockice. Onda operite, očistite i isecite šampinjone. Prodinstajte crni luk na zagrejanom ulju, dok ne porumeni. Dodajte šampinjone i dinstajte dok ne omekšaju, uz povremeno mešanje. Dodajte vodu po potrebi, jer će šampinjoni da puste sok. Posolite i pobiberite, pa dodajte mlevenu papriku. Promešajte i dinstajte još 10 minuta. Pred kraj dodajte lovorov list. Promešajte i pustite da se krčka 5 minuta. Gulaš od šampinjona je spreman. Prijatno!
 

piletina sa breskvama

SOČNA PILETINA SA BRESKVAMA SE LEPI ZA PRSTE Po receptu pevačice Breskvice

19:00

16 jun, 2024

Sezonski recepti

Mlada pevačica Anđela Ignjatović, poznata po nadimku Breskvica, takmičila se nedavno na izboru za pesmu koja će ići na Evroviziju, i tom prilikom osvojila visoko drugo mesto. Svojim kvalitetnim pesmama i dobrim vokalom odmah je osvojila srca publike, koja sa njom uglas peva najveće hitove. Da nije talentovana samo za pevanje, dokazuje i ovo sočno letnje jelo. Piletina sa breskvama osvojiće i one izbirljive, a ukus se ne zaboravlja.

Komentari (0)

Loading