POSNI GULAŠ Ni malo ne zaostaje za onim klasičnim, a šampinjoni mu daju šmek
Sočan i ukusan, a držaće vas dugo sitim.
![posni gulaš od šampinjona](/data/images/2024-04-04/83101_shutterstock-156674930_f.jpg?timestamp=1716501600)
Potrebno je
- 400 g šampinjona
- jedna glavica crnog luka
- 150 ml soka od paradajza
- 2 pune kašike ulja
- voda po potrebi
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- pola kašičice ljute mlevene paprike
- 2 lovorova lista
- so
- biber po ukusu
Priprema
Crni luk očistite pa sitno iseckajte na kockice. Onda operite, očistite i isecite šampinjone. Prodinstajte crni luk na zagrejanom ulju, dok ne porumeni. Dodajte šampinjone i dinstajte dok ne omekšaju, uz povremeno mešanje. Dodajte vodu po potrebi, jer će šampinjoni da puste sok. Posolite i pobiberite, pa dodajte mlevenu papriku. Promešajte i dinstajte još 10 minuta. Pred kraj dodajte lovorov list. Promešajte i pustite da se krčka 5 minuta. Gulaš od šampinjona je spreman. Prijatno!
![pasticio](/data/images/2024-06-25/92018_pasticio_f.jpg)
PASTICIO Grčki delikates u savršenom spoju mesa i bešamel sosa, za prave gurmane
Pasticio je pečeno jelo od testenine sa mlevenim mesom i bešamel sosom.
![kolač sa limunom i makom](/data/images/2024-06-25/92008_shutterstock-2463728577_f.jpg)
BRZI KOLAČ SA LIMUNOM I MAKOM Osvežavajuć i sočan, a mekan kao duša
Neodoljivi desert u savršenom spoju kiselkasto slatkog ukusa.
![posna torta lenja žena](/data/images/2024-03-13/80477_shutterstock-455234002_f.jpg)
LENJA ŽENA Nepečena poslastica idealna za dane posta, a miriše na nedelju
Neodoljiva i brza torta idealna kada nemate vremena, ukusa koji se pamti.
![suzenje očiju](/data/images/2024-06-25/91992_shutterstock-2180163827_f.jpg)
AKO PLAČETE KAD SEČETE LUK URADITE OVO Saveti iskusnih domaćica koji rešavaju problem u trenu
Sečenje luka mnogima izaziva suzenje očiju zbog sin-propantial-S-oksid, sumpornog jedinjenja koje se širi prema očima gde zatim formira sumpornu kiselinu.
![krem čorba od pečuraka](/data/images/2024-06-25/91985_shutterstock-711040105_f.jpg)
KREM ČORBA OD ŠAMPINJONA Pavlaka joj daje poseban šmek, a klasik bez premca
Okrepiće vam organizam u trenu, a sočna i ukusna.
Komentari (0)