POSNI GULAŠ Ni malo ne zaostaje za onim klasičnim, a šampinjoni mu daju šmek
Sočan i ukusan, a držaće vas dugo sitim.
Potrebno je
- 400 g šampinjona
- jedna glavica crnog luka
- 150 ml soka od paradajza
- 2 pune kašike ulja
- voda po potrebi
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- pola kašičice ljute mlevene paprike
- 2 lovorova lista
- so
- biber po ukusu
Priprema
Crni luk očistite pa sitno iseckajte na kockice. Onda operite, očistite i isecite šampinjone. Prodinstajte crni luk na zagrejanom ulju, dok ne porumeni. Dodajte šampinjone i dinstajte dok ne omekšaju, uz povremeno mešanje. Dodajte vodu po potrebi, jer će šampinjoni da puste sok. Posolite i pobiberite, pa dodajte mlevenu papriku. Promešajte i dinstajte još 10 minuta. Pred kraj dodajte lovorov list. Promešajte i pustite da se krčka 5 minuta. Gulaš od šampinjona je spreman. Prijatno!
SOČNA PILETINA SA BRESKVAMA SE LEPI ZA PRSTE Po receptu pevačice Breskvice
Mlada pevačica Anđela Ignjatović, poznata po nadimku Breskvica, takmičila se nedavno na izboru za pesmu koja će ići na Evroviziju, i tom prilikom osvojila visoko drugo mesto. Svojim kvalitetnim pesmama i dobrim vokalom odmah je osvojila srca publike, koja sa njom uglas peva najveće hitove. Da nije talentovana samo za pevanje, dokazuje i ovo sočno letnje jelo. Piletina sa breskvama osvojiće i one izbirljive, a ukus se ne zaboravlja.
ŠTRUDLA SA BOROVNICAMA Letnja poslastica iz bakine kuhinje koja miriše na ljubav
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu ćete da obožavate.
SAHER TORTA Najpoznatija austrijska čokoladna torta nastala 1832 godine, za sve svečanosti
Osmislio je 1832.godine Franc Zaher za kneza Meternika u Beču.
TETKA VERIN PILAV BOLJI OD KLASIČNOG Aromatično jelo koje okrepljuje dušu i telo
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE Biće mekane i slasne, a nikad se ne biste setili
Savet profesionalnih kuvara je da ovu namirnicu dodate u palačinke, biće savršene i slasne.
Komentari (0)