BOSANSKI RECEPT ZA BEGOVU ČORBU Kraljica među čorbama za pravo zadovoljstvo, sipaćete tanjir više
Mirisni specijalitet "na kašiku" nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.

BEGOVA ČORBA Vladarka među čorbama prepuna mesa i povrća, kao stvorena za hladnije dane
Savršena za obične dane, ali i svečanu i slavsku trpezu.

BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze, sa povrćem i mesom, po originalnom bosanskom receptu
Tradicionalna čorba sa mesom, povrćem i bamijom nema koga neće oboriti s nogu.

BEGOVA ČORBA Ukus tradicije po originalnom sarajevskom receptu, za svaku svečanu trpezu
Aromatična čorba, u savršenom spoju povrća sa mesom.
- 400 g pilećeg mesa
- 200 g mešavine celera, paškanata i šargarepe
- 50 g putera
- 20 sušene bamije
- 1 žumance
- 50 g kajmaka
- 1/2 limuna
- 1 lovorov list
- peršun po ukusu
- so i biber po ukusu
Priprema:
Operite dobro meso, stavite ga u lonac, pa prelijte vodom, posolite i kuvajte. Onda očistite šargarepu, paškanat i celer pa sitno iseckajte. Odvojite kuvano meso od kostiju pa ga isecite na kockice. Zagrejte puter pa dodajte brašno i propržite. Nalijte supom od pilećeg mesa, pa ostavite da se krčka 15 minuta. Dodajte seckano meso i povrće, pa kuvajte. Skuvajte zasebno bamiju u vodi sa malo limunovog soka. Onda ocedite, properite i dodajte čorbi. Kuvajte i dalje. Zasebno umutite žumance sa kajmakom pa ga dodajte čorbi. Dodajte limunov sok i malo putera. Dodajte so i biber, lovorov list i sitno seckan peršun. Kuvajte još 5 minuta. Služite toplo uz prilog po želji!

POSNI KROASANI ZA SAVRŠENO JUTRO Biće mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu
Filujte čokoladom ili prilogom po želji.

POSNA PALENTA SA POVRĆEM Savršena za doručak, a nikad kremastija
Drugačija i sočna, a savršena za dane posta.

PASTA SA MLEVENIM MESOM I ČETRI VRSTE SIRA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Slasna i savršena, postaće vaše novo omiljeno jelo.

POSNA KARAMEL TORTA Neodoljiva poslastica ukusa koji budi sva čula
Posna i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
Komentari (0)