BOSANSKI RECEPT ZA BEGOVU ČORBU Kraljica među čorbama za pravo zadovoljstvo, sipaćete tanjir više
Mirisni specijalitet "na kašiku" nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Potrebno je:
- 400 g pilećeg mesa
- 200 g mešavine celera, paškanata i šargarepe
- 50 g putera
- 20 sušene bamije
- 1 žumance
- 50 g kajmaka
- 1/2 limuna
- 1 lovorov list
- peršun po ukusu
- so i biber po ukusu
Priprema:
Operite dobro meso, stavite ga u lonac, pa prelijte vodom, posolite i kuvajte. Onda očistite šargarepu, paškanat i celer pa sitno iseckajte. Odvojite kuvano meso od kostiju pa ga isecite na kockice. Zagrejte puter pa dodajte brašno i propržite. Nalijte supom od pilećeg mesa, pa ostavite da se krčka 15 minuta. Dodajte seckano meso i povrće, pa kuvajte. Skuvajte zasebno bamiju u vodi sa malo limunovog soka. Onda ocedite, properite i dodajte čorbi. Kuvajte i dalje. Zasebno umutite žumance sa kajmakom pa ga dodajte čorbi. Dodajte limunov sok i malo putera. Dodajte so i biber, lovorov list i sitno seckan peršun. Kuvajte još 5 minuta. Služite toplo uz prilog po želji!
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA PO STAROM BOSANSKOM RECEPTU Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Predjelo ukusa koji se ne zaboravlja
BEGOVA ČORBA Kafanski recept za čuveno bosansko predjelo
Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.
BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
BEGOVA ČORBA PO STAROM BOSANSKOM RECEPTU Sipaćete tanjir više
Kraljica među čorbama, za sve svečane prilike.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)