BOSANSKI RECEPT ZA BEGOVU ČORBU Kraljica među čorbama za pravo zadovoljstvo, sipaćete tanjir više
Mirisni specijalitet "na kašiku" nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Potrebno je:
- 400 g pilećeg mesa
- 200 g mešavine celera, paškanata i šargarepe
- 50 g putera
- 20 sušene bamije
- 1 žumance
- 50 g kajmaka
- 1/2 limuna
- 1 lovorov list
- peršun po ukusu
- so i biber po ukusu
Priprema:
Operite dobro meso, stavite ga u lonac, pa prelijte vodom, posolite i kuvajte. Onda očistite šargarepu, paškanat i celer pa sitno iseckajte. Odvojite kuvano meso od kostiju pa ga isecite na kockice. Zagrejte puter pa dodajte brašno i propržite. Nalijte supom od pilećeg mesa, pa ostavite da se krčka 15 minuta. Dodajte seckano meso i povrće, pa kuvajte. Skuvajte zasebno bamiju u vodi sa malo limunovog soka. Onda ocedite, properite i dodajte čorbi. Kuvajte i dalje. Zasebno umutite žumance sa kajmakom pa ga dodajte čorbi. Dodajte limunov sok i malo putera. Dodajte so i biber, lovorov list i sitno seckan peršun. Kuvajte još 5 minuta. Služite toplo uz prilog po želji!
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze, sa povrćem i mesom, po originalnom bosanskom receptu
Tradicionalna čorba sa mesom, povrćem i bamijom nema koga neće oboriti s nogu.
BEGOVA ČORBA Ukus tradicije po originalnom sarajevskom receptu, za svaku svečanu trpezu
Aromatična čorba, u savršenom spoju povrća sa mesom.
BEGOVA ČORBA Savršen spoj mesa i povrća, po originalnom kafanskom receptu
Neodoljivi specijalitet osvojiće i one izbirljive.
BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet za sva vremena koji svakom kašikom krepi organizam
Jedan tanjir vam neće biti dovoljan. Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.
PICA SA ČOKOLADOM Italijanski klasik na drugačiji način, kao osmišljena za savršeno veče
Slatka verzija omiljenog italijanskog jela, ukusa koji priča priče.
MAFINI SA KRUŠKAMA Jesenji desert kao stvoren za lepo druženje sa prijateljima
Sočni i slatki, a uspeće i početnicima.
MUSAKA OD KARFIOLA RAJ ZA NEPCA Još sočnija i ukusnija, popraviće vam dan u trenu
Klasik na drugačiji način, prste da poližete.
BEGOVA ČORBA Vladarka među čorbama prepuna mesa i povrća, kao stvorena za hladnije dane
Savršena za obične dane, ali i svečanu i slavsku trpezu.
PRIRODNI DETERDŽENT ZA SUDO MAŠINU Sudovi će se blistati kao ogledalo, a priprema je jednostavna
Ni malo ne zaostaje za tabletama za mašinsko pranje, bićete oduševljeni rezultatom.
Komentari (0)