BOSANSKI RECEPT ZA BEGOVU ČORBU Kraljica među čorbama za pravo zadovoljstvo, sipaćete tanjir više

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Mirisni specijalitet "na kašiku" nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

begova čorba
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g pilećeg mesa
  • 200 g mešavine celera, paškanata i šargarepe
  • 50 g putera
  • 20 sušene bamije
  • 1 žumance
  • 50 g kajmaka
  • 1/2 limuna
  • 1 lovorov list
  • peršun po ukusu
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Operite dobro meso, stavite ga u lonac, pa prelijte vodom, posolite i kuvajte. Onda očistite šargarepu, paškanat i celer pa sitno iseckajte. Odvojite kuvano meso od kostiju pa ga isecite na kockice. Zagrejte puter pa dodajte brašno i propržite. Nalijte supom od pilećeg mesa, pa ostavite da se krčka 15 minuta. Dodajte seckano meso i povrće, pa kuvajte. Skuvajte zasebno bamiju u vodi sa malo limunovog soka. Onda ocedite, properite i dodajte čorbi. Kuvajte i dalje. Zasebno umutite žumance sa kajmakom pa ga dodajte čorbi. Dodajte limunov sok i malo putera. Dodajte so i biber, lovorov list i sitno seckan peršun. Kuvajte još 5 minuta. Služite toplo uz prilog po želji!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading