AKO RADITE OVO KADA PRAVITE BOLONJEZ SOS NEĆE BITI UKUSAN 5 najčešćih greški
Najčešće greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama.
1. Kuvate sos predugo
Sasvim je dovoljno da kuvate 5 do 10 minuta na jakoj vatri.
2. Zagoreli beli luk
Ovo je najčešća greška neiskusnih domaćica. Sačekajte da se ulje dobro zagreje pa onda dodajte beli luk. Čekajte strpljivo dok ne dobije zlatnu boju i dobar prženi ukus.
3. Sos dodajete u testeninu
Ubacite skuvanu testeninu u tiganj pa je nekoliko minuta kuvajte sa sosom, za najbolji ukus. Nemojte da sos dodajete u gotovu testeninu.
4. Zaboravljate na maslac
Lagano kuvajte sa crnim i belim lukom, pa na kraju dodajte malo maslaca, za bolji i kremastiji ukus.
5. Tek na kraju probate sos
Najbolje probajte sos tokom pripreme, da proverite da li je dobro kuvan.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)