AKO RADITE OVO KADA PRAVITE BOLONJEZ SOS NEĆE BITI UKUSAN 5 najčešćih greški

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Najčešće greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama.

bolonjeze sos
Shutterstock

1. Kuvate sos predugo

Sasvim je dovoljno da kuvate 5 do 10 minuta na jakoj vatri. 

2. Zagoreli beli luk

Ovo je najčešća greška neiskusnih domaćica. Sačekajte da se ulje dobro zagreje pa onda dodajte beli luk. Čekajte strpljivo dok ne dobije zlatnu boju i dobar prženi ukus. 

3. Sos dodajete u testeninu

Ubacite skuvanu testeninu u tiganj pa je nekoliko minuta kuvajte sa sosom, za najbolji ukus. Nemojte da sos dodajete u gotovu testeninu. 

4. Zaboravljate na maslac

Lagano kuvajte sa crnim i belim lukom, pa na kraju dodajte malo maslaca, za bolji i kremastiji ukus. 

5. Tek na kraju probate sos

Najbolje probajte sos tokom pripreme, da proverite da li je dobro kuvan. 

Komentari (0)

Loading