ORIGINALNI RECEPT ZA BOLONJEZE IZ 1892. GODINE Nekoliko stvari se razlikuje od današnjeg, a ukus je fantastičan
Umesto špageta koristi se domaća široka testenina, a paradajz nije dominantan sastojak već sporedan.
Subota, 06. dec 2025.
Umesto špageta koristi se domaća široka testenina, a paradajz nije dominantan sastojak već sporedan.
Vesna Dedić, autorka kultne emisije "Balkanskom ulicom" i pisac mnogih hit romana, među kojima je nedavno ugledao svetlost dana "Boli pesme kraj", dokazala je da ima velikog talenta i za kuvanje. Jednom prilikom podelila je recept za savršeni bolonjeze sos, kog niko ne odbija, a osvaja na prvi zalogaj. U njenim đakonijama oduvek najviše uživa njena ćerka Lenka, glavni smisao njenom životu i najveći ponos.
Najčešće greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama.
Najčešće greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama.
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
Tajna originalnog bolonjeze sosa je u 2 stavke. Prvo, kuva se jako dugo, minimum 3 sata. Drugo, obavezno se dodaje crno vino i mleko u njega.Više ne morate u Italiju da bi jeli pravu pastu bolonjeze. Možete je jesti u udobnosti svog doma.
Svetski dan paste se obeležava 25. oktobra. Pasta je vekovima omiljena hrana širom sveta, a mi vam dajemo recept za bolonjeze poznatog italijanskog kuvara Đenara Kontalda.
TikTok korisnica Holi objasnila je da dok pržite meso treba samo da presavijete komad papirnog ubrusa i stavite ga među hvataljke
Bolonjez sos se odavno odomaćio u srpskoj kuhinji. Ako niste sigurni da ga spremate na pravi način, upravo vam nudimo trikove najpoznatijih svetskih kuvara