RECEPT ZA SAVRŠENI BOLONJEZE SOS Najpoznatiji svetski kuvari neizostavno dodaju ovu namirnicu
Bolonjez sos se odavno odomaćio u srpskoj kuhinji. Ako niste sigurni da ga spremate na pravi način, upravo vam nudimo trikove najpoznatijih svetskih kuvara

Savršeni bolonjez i njegovi sastojci:
Možda vas zanima:

SVI GA POGREŠNO PRAVE Uz ovaj trik bolonjez sos više nikad neće biti mastan i težak
TikTok korisnica Holi objasnila je da dok pržite meso treba samo da presavijete komad papirnog ubrusa i stavite ga među hvataljke

JEFTINO I BRZO, A SVE VEĆ IMATE U KUĆI Ako ne znate šta da spremate za ručak, probajte ovo jelo
Ukoliko su vam dosadila jela koja stalno pravite, ovaj predlog bi vam se mogao dopasti. Ekonomičan je, praktičan i jako ukusan
- 300 grama mlevene junetine
- 300 grama pasiranog paradajza
- 150 grama slanine
- dve šargarepe
- Štapići celera ( ako ne možete da nađete štapiće i koren može da posluži)
- Jedna veća glavica crnog luka
- ½ čaše belog suvog ili crvenog vina
- 3 kašičice maslinovog ulja
- so i biber, bosiljak i origano po ukusu i naravno tajni sastojak
Način pripreme:
Slaninu nasečete na sitne kockice pa je popržite “na suvo” u dobro zagrejanoj široj posudi.
Dodajte maslinovo ulje, sitno seckanu šargarepu, celer i luk pa sve lagano propržite na srednjoj vatri.
Potom dodajte junetinu i vino, lagano promešajte, pustite da iščezne alkohol pa nakon 5 minuta dodajte pasirani paradajz i ostale začine.
Što duže kuvate sos će biti bolji
Da bi se svi sastojci sjedinili period kuvanja bi trebalo da bude duži od sat vremena, a idealno bi bilo da se sve krčka dva sata. Ako ste ljubitelj začina možete dodati bosiljak i origano.
Sve ovo već znamo! Gde je taj tajni sastojak? Čuveni škotski kuvar Gordon Remzi savetuje da na kraju kuvanja dodate manju čašu mleka. Možda vam na prvi pogled paradajz i mleko ne idu zajedno, ali verujte, ovo je zaista čarobna simbioza sastojaka. Mleko će smanjiti kiselost paradajza i dodati gustinu. Finalni rezultat će jednostavno biti čaroban, a vaš kremasti sos koji objedinuje mnoštvo specifičnih ukusa moći će da stane na megdan sa bolonjez sosom koji je potekao iz čuvenih italijanskih restorana. Prijatno ili što bi Italijani rekli “piacevole”.

NEODOLJIVI PESTO SOS Super se slaže sa brojnim jelima
Jednostavne pripreme i neverovatnog ukusa.

BRZE PROLEĆNE KIFLICE SA SALAMOM Slasne i ukusne, smažu se očas posla
Napravite ove ukusne kiflice po receptu Milice Spasić iz Mihajlovca kod Smedereva

DOMAĆI KEČAP Pravi se lako, a ukusniji i zdraviji od kupovnog
Bićete oduševljeni ukusom..

LIDIJINA PROLEĆNA KAPRI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Lidije Đurić iz Šapca

TAMARINA ARABIJA TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Raskošna i neodoljiva, prste da poližete
Napravite ovu očaravajuću poslasticu po receptu Tamare Đorđević iz Vranja
Komentari (0)