RECEPT ZA SAVRŠENI BOLONJEZE SOS Najpoznatiji svetski kuvari neizostavno dodaju ovu namirnicu
Bolonjez sos se odavno odomaćio u srpskoj kuhinji. Ako niste sigurni da ga spremate na pravi način, upravo vam nudimo trikove najpoznatijih svetskih kuvara
Savršeni bolonjez i njegovi sastojci:
- 300 grama mlevene junetine
- 300 grama pasiranog paradajza
- 150 grama slanine
- dve šargarepe
- Štapići celera ( ako ne možete da nađete štapiće i koren može da posluži)
- Jedna veća glavica crnog luka
- ½ čaše belog suvog ili crvenog vina
- 3 kašičice maslinovog ulja
- so i biber, bosiljak i origano po ukusu i naravno tajni sastojak
Način pripreme:
Slaninu nasečete na sitne kockice pa je popržite “na suvo” u dobro zagrejanoj široj posudi.
Dodajte maslinovo ulje, sitno seckanu šargarepu, celer i luk pa sve lagano propržite na srednjoj vatri.
Potom dodajte junetinu i vino, lagano promešajte, pustite da iščezne alkohol pa nakon 5 minuta dodajte pasirani paradajz i ostale začine.
Što duže kuvate sos će biti bolji
Da bi se svi sastojci sjedinili period kuvanja bi trebalo da bude duži od sat vremena, a idealno bi bilo da se sve krčka dva sata. Ako ste ljubitelj začina možete dodati bosiljak i origano.
Sve ovo već znamo! Gde je taj tajni sastojak? Čuveni škotski kuvar Gordon Remzi savetuje da na kraju kuvanja dodate manju čašu mleka. Možda vam na prvi pogled paradajz i mleko ne idu zajedno, ali verujte, ovo je zaista čarobna simbioza sastojaka. Mleko će smanjiti kiselost paradajza i dodati gustinu. Finalni rezultat će jednostavno biti čaroban, a vaš kremasti sos koji objedinuje mnoštvo specifičnih ukusa moći će da stane na megdan sa bolonjez sosom koji je potekao iz čuvenih italijanskih restorana. Prijatno ili što bi Italijani rekli “piacevole”.
Možda vas zanima:
SVI GA POGREŠNO PRAVE Uz ovaj trik bolonjez sos više nikad neće biti mastan i težak
TikTok korisnica Holi objasnila je da dok pržite meso treba samo da presavijete komad papirnog ubrusa i stavite ga među hvataljke
JEFTINO I BRZO, A SVE VEĆ IMATE U KUĆI Ako ne znate šta da spremate za ručak, probajte ovo jelo
Ukoliko su vam dosadila jela koja stalno pravite, ovaj predlog bi vam se mogao dopasti. Ekonomičan je, praktičan i jako ukusan
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Ukus je savršen, nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Komentari (0)