8 GREŠKI KADA KUVATE PASULJ Zato je nedovoljno kuvan, a potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi radite ove greške, primenite jednostavne savete i popravite.

1. Kuvate pasulj predugo ili kratko
Možda vas zanima:

SKUVAJTE PASULJ ZA 45 MINUTA Potrebna vam je samo ova namirnica i biće kao kafanski
Biće sočan i slasan, a treba vam 1 namirnica koja vam ne bi pala na pamet.

SKUVAJTE PASULJ OČAS POSLA Trik koji provereno radi, a biće ukusan i savršen
Dodajte ovu namirnici i pasulj će biti nikad ukusniji.

DODAJTE OVU NAMIRNICU U PASULJ Neće biti nadimanja, a nije soda bikarbona
Uz pomoć jednostavnog trika izbegnite problem nadimanja.

DODAJTE OVU NAMIRNICU U PASULJ Biće gotov za 45 minuta, a nije soda ni ulje
Bićete iznenađeni kada vidite o kojoj namirnici je reč.
Suvi pasulj je potrebno da kuvate i po dva sata, a za mladi je dovoljno i 30 minuta. Potrebno je da omekša, pa vodite računa o vrsti pasulja.
2. Kratko potapate pasulj
Pravilo kaže da je potrebno da potopite pasulj na minimum 8 sati.
3. Stavljate malo povrća
Stavite dosta crnog i belog luka, šargarepa i ostalog povrća, daće na punoći ukusa.
4. Stavljajte previše mesa
Napravite balans između povrća i mesa, da jelo ne bi bilo prejako.
5. Previše solite
Slanina i određene vrste mesa su same po sebi dovoljno slane, pa povedite računa koliko soli vam treba.
6. Koristite prastari pasulj
Stara pakovanja bacite jer sa vremenom pasulj će izgubiti kvalitet, količinu minerala i vitamina.
7. Kuvate u premaloj šerpi
Pasulju je potrebno dovoljno mesta za kuvanje, zato koristite veliku šerpu.
8. Temperatura vode
Stavite da se kuva u hladnoj vodi, pa ga procedite kad provri. Dolijte vruće vode i ostalo. Lakše će da se vari.

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo
Rat svetskih razmera: Karić i Anđela konačno progovorili, Gastoz ne prestaje sa provokacijama, ovo je razlog sukoba! (VIDEO)

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd
Ori se Bela kuća! Mića dao sve od sebe da sroza Gastoza, on ga provozao u petoj brzini: Odjednom je PROMENIO PLOČU... (VIDEO)

IZ JUTARNjEG MINUSA I SNEGA U PLUS: Vremenska prognoza za četvrtak, 10. april

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?
Korda nastavlja Ani da pere mozak: Manipulacijom pokušao da je ponovo osvoji, ona ga oduvala za sva vremena! (VIDEO)

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

POSNA PAŠTETA OD CRVENOG SOČIVA Gotova za 20 minuta, a neponovljivog ukusa
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.

BOEM TORTA Jedini recept koji trebate da znate za raskošnu poslasticu
Kremasta i sočna, za svaku svečanu priliku.

NJOKE SA SLANINOM Gurmanski specijalitet po receptu italijanske bake
Slasne i sočne, bićete raspamećeni.

NEODOLJIVI SUFLE OD LIMUNA U savršenom slatko-kiselkastom spoju, topi se u ustima
Kremast i osvežavajući desert, pravićete stalno.

POSNI PIRE OD GRAŠKA Jednostavni specijalitet koji super ide uz brojna jela
Kremasti i lagan, po receptu bez mane.
Komentari (0)