TARTIFLET SA SLANINOM I KROMPIROM Jelo sa francuskih Alpa koje osvaja na prvi zalogaj, a specijalitet bez premca
Ime je dobio od arapske reči „tartifla“, što znači krompir, a jelo potiče iz 18. veka
Potrebno je
- 1 kg krompira
- 350 g slanine
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 3 kašike belog vina
- 60 ml pavlake za kuvanje
- 450 g sira (ili pavlake)
- so, biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Oljuštite krompir pa ga skuvajte u dubokom loncu u malo posoljenoj vodi. Onda ostavite da se ohladi. Isecite slaninu na šnite pa ispržite u tiganju dok ne postane hrskava. Prebacite je na tanjir s papirnim ubrusom. Lukove iseckajte pa ispržite na maslinovom ulju. Isključite ringlu pa dodajte vino. Krompir isecite na kriške, polovinu položite u pleh, posolite i pobiberite. Sipajte slaninu i izdinstani crni i beli luk, pa sipajte ostatak krompira. Prelijte pavlakom i tankim kriškama sira. Pecite tartiflet oko 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
AKO STE ANEMIČNI JEDITE OVO Potpuno prirodni načini da povećate gvožđe i izbegnete simptome
Konzumiranjem određenih namirnica možete da pojačate krvnu sliku i smanjite malokrvnost.
GURMANSKA KROMPIR SALATA Slanina joj daje posebnu čar, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Još slasnija od orginala, pravićete stalno.
AKO ŽELITE DA FRANCUSKI KROASANI BUDU VAZDUŠASTI URADITE OVO Kuvari otkrivaju kako da budu mekani kao duša
Primenite proverene savete profesionalnih trikova i uživajte u svakom zalogaju.
PILEĆA SUPA JAČA IMUNITET U TRENU Zagrejaće vas u kišnim septembarskim danima, po receptu bez mane
Ublažiće siptome prehlade i okrepiti organizam.
NAPRAVITE NAJBOLJU ČOKOLADNU GLAZURU Neće se teško razmazivati ni imati grudvice, a svaki desert će biti savršen
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u neodoljivoj glazuri.
Komentari (0)