SALATA OD PASULJA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA A držaće vas dugo sitim
Sočna salata za vrele letnje dane.
Potrebno je
- 300 g belog pasulja
- 1/2 celera
- 1/2 korena peršuna
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 sveža paprika
- 1 lovorov list
- 1 beli deo praziluka
- 1 kašičica iseckanog svežeg peršuna
- sok od pola limuna
- 1 kašika maslinovog ulja
- Biber, so, mlevena paprika
Priprema:
Pasulj potopite u vodi, pa ostavite tako preko noći. Prospite vodu, dolijte novu, pa ga skuvajte. Zasebno skuvajte celer, koren peršuna, crni luk, šargarepu, papriku i lovor. Posolite i pobiberite. Iseckajte na kockice kuvano povrće, pa pomešajte sa pasuljem. Dodajte mlevenu papriku. Sipajte sok od limuna i maslinovo ulje. Izmešajte salatu i pospite peršunom. Prijatno!
Možda vas zanima:
TOPLA SALATA SA PEČENIM POVRĆEM Zagrejaće vam dušu i telo, a odlično se slaže sa jelima od mesa
Sočna i drugačija, a orašasti plodovi joj daju poseban šmek.
NEODOLJIVA JESENJA SALATA Sa sirom i jajima, nema kremastije, a pravi se nikad lakše
Služite je samostalno ili dodajte kao prilog, svaki zalogaj je raj za nepca.
ŠOPSKA SALATA Omiljena salata nazvana po Šopima koje voli ceo Balkan
Šopi, pripadnici južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.
MIMOZA SALATA Druga omiljena salata u Srbiji, odmah posle ruske, po receptu bez mane
Slasna i sočna, gosti će biti oduševljeni.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)