LENJA ŽENA Nepečena poslastica idealna za dane posta, a miriše na nedelju
Neodoljiva i brza torta idealna kada nemate vremena, ukusa koji se pamti.
Potrebno je
- 300 g posnog mlevenog keksa
- 350 ml ceđene pomorandže
- 100 g čokolade za kuvanje
- 100 g urmi
- 120 g kokosovog brašna
- 50 ml vode
- 350 g badema
- 100 ml vode
- 60 g kokosovog ulja
- 2 kašike kakaoa
- 3-5 kašike meda
Priprema
Bademe potopite u vodi sat vremena. Kokosovim uljem podmažite pleh. U jednoj posudi izmešajte posni mleveni keks, sok od pomorandže i otopljenu čokoladu. Smesu preručite u pleh pa stavite u frižider da se stegne. Za to vreme, izblendajte urme, kokosovo brašno, preostali sok od pomorandže i vodu pa prelijte preko sloja i vratite u frižider. Ocedite bademe pa ih stavite u blender i dodajte vodu, kakao, ulje i med. Izblendajte dobro pa premažite tortu. Stavite u frižider da se stegne. Dekorišite po ukusu. Bon appetit!
PAPRIKA ROLNICE SA SIROM Gotove za tren oka, a idealne za večeru ili doručak
Gotove očas posla, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
KISELI KRASTAVČIĆI Zdravija verzija omiljene sezonske salate, za gurmane i one izbirljive
Savršenog ukusa, pravićete stalno.
POSNI PREBRANAC Tradicionalno jelo iz bakine kuhinje, držaće vas dugo sitim, a ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, a ukućani će stajati u redu za još.
JEDNOSTAVAN TRIK ZA SOČNE PALAČINKE Dodajte ovu namirnicu i neće pucati ni biti gumene
Primenite jednostavan trik profesionalnih kuvara za savršene palačinke.
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
Komentari (0)