POSNA KARAMEL TORTA Nepečena očaravajuća poslastica koja se topi u ustima, a miriše na nedelju
Neodoljivu poslasticu pravićete i u danima kada mrsite, koliko je dobra.
Potrebno je
- 260 g posnog keksa
- 200 g margarina
- 3 pudinga od karamela
- 600 g banana
- 600 ml soka od breskve
- 200 g šećera
- 50 g prah šećera
Dodatno
- preliv od karamele za dekoraciju
Priprema:
U soku skuvajte puding, pa pustite da se ohladi, uz povremeno mešanje. Penasto umutite margarin sa prah šećerom. Onda dodajte postepeno margarin u puding, uz mućenje mikserom. U vruć sok potapajte keks pa ređajte na poslužavnik. Nanesite malo fila pa izravnajte. Dodajte sečene banane pa fil, banane, fil, pa keks. Dekorišite otopljenim prelivom od karamele. Prijatno!
Možda vas zanima:
SAHER TORTA Najpoznatija austrijska čokoladna torta nastala 1832 godine, za sve svečanosti
Osmislio je 1832.godine Franc Zaher za kneza Meternika u Beču.
NEGRE TORTA Omiljena kolumbijska poslastica koja se smaže za tren oka, a rum joj daje poseban šmek
Očaravajuća čokoladna poslastica za sve svečane prilike.
POSNA KARAMEL TORTA BOLJA OD MRSNE Po receptu pevačice Zlate Petrović
Zlata Petrović, pevačica, osim talenta za pevanje, vrsna je domaćica, a njene đakonije niko ne odbija. Takav je i ovaj recept za posnu karamel-tortu, koja se topi u ustima i nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Za svoje recepte dobija brojne pohvale, a ukusnim jelima najviše se raduju njeni sinovi Jovan i Miki.
SLOBODANOVA ŠVALER TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Jaka i kalorična poslastica za sve sladokusce
Napravite ovu fenomenalnu poslasticu po receptu Slobodana Radojičića iz Beča
PISTAĆ BOMBICE Slatke i fenomenalne, otopićete se od miline
Neodoljivi zalogajčići ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.
ČIZKEJK SA LAVANDOM BOLJI OD KLASIČNOG Mekan kao duša, a pomera granice dobrog ukusa
Fenomenalan i sladak, a topi se u ustima.
PUŽIĆI SA ROGAČEM BOLJI OD ONIH KLASIČNIH Proveren recept za pravo zadovoljstvo
Još bolji od kupovnih, klasik koji se ne odbija.
BRZA POSNA KEKS TORTA Uspeva i početnicima, a žele bonbone daju posenu čar
Svima uspeva, a topi se u ustima.
POSNE KEKS PRALINE Savršeni kolači za slavsku trpezu, a tope se u ustima
Ni malo ne zaostaju za mrsnom verzijom, a pojedu se u trenu.
Komentari (0)