PASTRMKA SA PEČURKAMA Riblji specijalitet za dane posta koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim
U sočnom i slasnom spoju sa pečurkama, za pravo uživanje.
Potrebno je
- 4 manje pastrmke
- kašičica biljnog začina
- 3 kašičice limunovog soka
- 150 g šampinjona
- 150 g bukovača
- 2 celerove stabljike
- 50 ml belog vina
- kašičica naseckanog peršuna
- 2-3 kašičice maslinovog ulja
Priprema:
Očišćene pastrmke potopite u sok od limuna, a zatim natrljajte ribu suvim začinom. Na maslinovom ulju propržite ribu sa svake strane oko 5 minuta, a zatim je stavite na toplo mesto. Na istoj masnoći propržite narezane stabljike celera i pečurke te ih pržite desetak minuta, malo posolite, polijte vinom i još kratko propržite. Tople pastrmke poslužite sa pripremljenim pečurkama, celerom i kuvanim krompirom.
Možda vas zanima:
POSNA JELA OD RIBE Držaće vas dugo sitim, a zaboravićete da nemaju meso
Pihtije od šarana, sremski paprikaš, pastrmka sa pečurkama, pikantni oslić.
PASTRMKA SA PEČURKAMA Posna rapsodija različitih ukusa, prste da poližete
Ako ne znate šta da napravite za posnu trpezu, imamo predlog za vas. Pastrmka sa pečurkama će vas dugo držati sitim, u ovakvom spoju sastojaka je pravi delikates, a oduševićete goste. Šampinjoni daju celom jelu posebnu draž.
ALJOTA, TANJIR PUN ZDRAVLJA Riblja supa je jeftin, a ukusan obrok
Odmah ćete je napraviti.
IDEALAN RUČAK ZA POSLEDNJI DAN POSTA Riba u belom sosu će vas oduševiti
Probajte ovaj izvanredan recept.
POSNA PITA SA ŠAMPINJONIMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, pojede se u slast
Savršena za dane Petrovskog posta, a raspametiće i one koji mrse.
DODAJTE OVO BANANAMA I NIKAD NEĆE DA POTAMNE Dve namirnice zbog kojih izgledaju kao tek kupljene
Dva jednostavna a korisna trika kako da banane ne potamne, što je posebno važno za pripremu određenih deserta.
UŠTIPCI SA KAČKAVALJEM Specijalitet iz Vranja koji se topi u ustima, a smaže u trenu
Savršen spoj hrskavih uštipaka sa topljenim kačkavaljem nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
POSNE PRINCES KROFNE Ni malo ne zaostaju za originalom, a tope se u ustima
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNA ŠVARCVALD TORTA BOLJA OD MRSNE Očaravajuća poslastica sa višnjama i čokoladom, po receptu bez mane
Ako volite višnje i čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati.
Komentari (0)