SOČNA PILETINA NA KINESKI NAČIN Recept pevačice Maje Berović oboriće vas s nogu
Maja Berović, pevačica za čiji se nastup uvek traži karta više, od 2007. godine je deo srpske muzičke scene. Da nema talenat samo za pevanje, dokaz je i ovo jelo od mešavine piletine, pirinča i povrća koje je pravi raj za nepca. Majinu kuhinju najviše vole sin Lav i suprug Alen, koji uživaju u njenim specijalitetima.
Alo/Nenad Vujanović
Sastojci
- 2 komada pilećeg filea
- 1 pakovanje kineske mešavine
- 4 kašike soja sosa
- 1 velika šolja pirinča
- 5 kašika brašna
- začini po želji
- suvi biljni začin
- mleveni kim
- đumbir
Priprema:
Skuvajte pirinač. Isecite pileći file na kockice, pa prelijte soja sosom, posolite. Dodajte suvi biljni začin, mleveni kim i đumbir. Dobro izmešajte da se sjedine soja sos i začini. Onda meso uvaljajte u brašno i propržite piletinu. Mešajte dok pržite, da bi se piletina ravnomerno ispržila. Zatim dodajte kinesku mešavinu povrća, izmešajte i stavite poklopac. Kuvajte 7-8 minuta uz povremeno mešanje. Kada je jelo gotovo, sipajte još jednu kašiku soja sosa i uživajte.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)