SOČNA PILETINA NA KINESKI NAČIN Recept pevačice Maje Berović oboriće vas s nogu

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Maja Berović, pevačica za čiji se nastup uvek traži karta više, od 2007. godine je deo srpske muzičke scene. Da nema talenat samo za pevanje, dokaz je i ovo jelo od mešavine piletine, pirinča i povrća koje je pravi raj za nepca. Majinu kuhinju najviše vole sin Lav i suprug Alen, koji uživaju u njenim specijalitetima.

kineska piletina
Shutterstock
kineska piletina Alo/Nenad Vujanović
 

Sastojci

  • 2 komada pilećeg filea
  • 1 pakovanje kineske mešavine
  • 4 kašike soja sosa
  • 1 velika šolja pirinča
  • 5 kašika brašna
  • začini po želji
  • suvi biljni začin
  • mleveni kim
  • đumbir

Priprema:

Skuvajte pirinač. Isecite pileći file na kockice, pa prelijte soja sosom, posolite. Dodajte suvi biljni začin, mleveni kim i đumbir. Dobro izmešajte da se sjedine soja sos i začini. Onda meso uvaljajte u brašno i propržite piletinu. Mešajte dok pržite, da bi se piletina ravnomerno ispržila. Zatim dodajte kinesku mešavinu povrća, izmešajte i stavite poklopac. Kuvajte 7-8 minuta uz povremeno mešanje. Kada je jelo gotovo, sipajte još jednu kašiku soja sosa i uživajte.

Komentari (0)

Loading