SOČNA PILETINA NA KINESKI NAČIN Recept pevačice Maje Berović oboriće vas s nogu
Maja Berović, pevačica za čiji se nastup uvek traži karta više, od 2007. godine je deo srpske muzičke scene. Da nema talenat samo za pevanje, dokaz je i ovo jelo od mešavine piletine, pirinča i povrća koje je pravi raj za nepca. Majinu kuhinju najviše vole sin Lav i suprug Alen, koji uživaju u njenim specijalitetima.
Sastojci
- 2 komada pilećeg filea
- 1 pakovanje kineske mešavine
- 4 kašike soja sosa
- 1 velika šolja pirinča
- 5 kašika brašna
- začini po želji
- suvi biljni začin
- mleveni kim
- đumbir
Priprema:
Skuvajte pirinač. Isecite pileći file na kockice, pa prelijte soja sosom, posolite. Dodajte suvi biljni začin, mleveni kim i đumbir. Dobro izmešajte da se sjedine soja sos i začini. Onda meso uvaljajte u brašno i propržite piletinu. Mešajte dok pržite, da bi se piletina ravnomerno ispržila. Zatim dodajte kinesku mešavinu povrća, izmešajte i stavite poklopac. Kuvajte 7-8 minuta uz povremeno mešanje. Kada je jelo gotovo, sipajte još jednu kašiku soja sosa i uživajte.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)