KO NE TREBA DA JEDE PARADAJZ Ako imate ovo izbegavajte ga u širokom luku, pojačaće vam siptome
Paradajz spada u izuzetno zdrave namirnice bogate kalijumom koje se preporučuju u svakodnevnoj ishrani, ali, ako imate neko od navedenih oboljenja, može pogoršati postojeće simptome.
Alergijske reakcije
Ako ste skloni alergijskim reakcijama možda je bolje da izbegavate paradajz. Zbog histamina u njemu, česte su alergijske reakcije koje mogu uključivati osipe ili druge neprijatne simptome.
Želudačni refluks
Ako patite od gastritisa kiselost u paradajzu može da vam pogorša simptome.
Sindrom nervoznih creva
Onima koji pate od IBS sindroma tj.sindroma nervoznih creva, paradajz može da pogorša ili pojača dijareju, gasove, bolne grčeve ili zatvor.
Urinarni problemi
Najbolje je da izbegavate kisele namirnice, kao što je paradajz. Iziritiraće bešiku, prenosi Brightside.me.
Problemi s bubrezima
Konzumiranje paradajza bogatog oksalatom može da izazove stvaranje kamena u bubregu. Takođe, kalijum može da utiče na funkciju bubrega, pa ako imate ove probleme, možda je bolje da ga izbegavate.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)