DOMAĆA KOCKA ZA SUPU OD POVRĆA Pravi se nikad lakše, a nećete primetiti razliku od one kupovne
Zdravija a podjednako ukusna, pravićete stalno.
Potrebno je
- 700 g mešanog povrća po izboru:
- 2 stabljike celera
- 1 tikvica srednje veličine
- pola krompira
- pola crnog luka
- 2 šargarepe
- 50 g spanaća
- 110 g soli
- maslinovo ulje
Priprema:
Povrće očistite, operite i sito naseckajte. Dinstajte u tiganju, posolite, pa ostavite da se krčka još oko 10 minuta. Prebacite sve u blender i izblendajte. Dobijenu kašu ponovo propržite. U pleh obložen pek papirom ravnomerno rasporedite smesu, pa je ostavite u frižideru preko noći. Secite sutradan na male kocke. Svaku kocku motajte u alu foliju i ređajte u plastičnu posudu. Čuvajte kocke u zamrzivaču i koristite po potrebi. Od navedene količine dobićete 20 kockica, a jedna kockica je dovoljna na pola litra vode.
MUSAKA SA SUVIM ŠLJIVAMA I ŽITOM ZA DANE STROGOG POSTA Polovina se pojede dok je još u plehu
Zasitna i preukusna, jelo u kome će uživati cela porodica.
MANASTIRSKI PASULJ GREJE DUŠU I TELO Baš ovako ga prave monasi na Hilandaru
Služite toplo, uz prilog po želji.
SRPSKA KUHINJA MEĐU 15 NAJBOLJIH NA SVETU Svaki region ima svoj pečat kojime se ponosi
Među 100 ukupno rangiranih kuhinja srpska kuhinja se našla na 12 mestu.
BRZE PIROŠKE NIKO NE ODBIJA Biće sveže i prekosutra, a mekane kao duša
Zamiriše cela kuća dok se prže.
ŠPANSKI VETAR ZA LJUBITELJE KREMASTIH POSLASTICA Lagana, vazdušasta i izdašna
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)